אוכל
צילום׃ דניאל בר און

טרטר לוקוס על מצע טחינת שקדים

דג ים משובח וקצוץ היטב עם פלפל צ'ילי שיעשה נעים על הלשון, פיסטוקים קלויים וטחינה משגעת והכל בפחות מחצי שעה עבודה של עבודה קלה

איתן סלומון | מאסטר שף | פורסם 22/01/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי כוס טחינה גולמית

חצי כוס שקדים טחונים לאבקה

300 גרם פילה לוקוס

2 לימוני ליים או לימון רגיל

פלפל צ'ילי קצוץ

1 בצל ירוק קצוץ

1/2 כפית מלח גס

2 כפיות שמן פיסטוק

50 גרם פיסטוקים קלויים קצוצים

רבע כוס נענע קצוצה

אופן ההכנה:

1 הטחינה: מכינים טחינה עם מים ולימון. מוסיפים לתוך הטחינה את אבקת השקדים (אם צריך, מוסיפים מים) ומערבבים היטב.

2 הטרטר: קוצצים את הדג ומוסיפים מעל את הצ'ילי, הבצל הירוק, הנענע ומיץ מהליים או הלימון. ממליחים ונותנים לדג לנוח ל-5 דקות. מוסיפים את השמן והפיסטוקים, מערבבים היטב ומגישים על הטחינה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים