גפילטע פיש
הדעות עליו חלוקות אבל למרות זאת, אף ליל סדר לא שלם בלעדיו. קבלו את הגרסה הקלאסית והטובה לגפילטע פיש, שעם יד על הלב, הוא כל כך טעים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לקציצות:
1/2 קילו קרפיון טחון
1 בצל
½ גזר
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
1/2 כוס סוכר
4 כפות שטוחות של קמח מצה
למרק:
3 ליטר מים
1 בצל
1 גזר
3 גבעולי סלרי
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור שמיר
מלח
פלפל שחור
2 כפות סוכר
עצמות מקרפיון אחד
אופן ההכנה:
1 הקציצות: טוחנים את הדג ביחד עם הגזר והבצל, מוסיפים ביצה, מלח ופלפל ומערבבים.
2 מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את קמח המצה, מערבבים שוב ונותנים לעיסה לנוח 20 דקות במקרר.
3 המרק: מרתיחים את הירקות ב-3 ליטר מים ביחד עם עצמות הדג, המלח, הפלפל והסוכר. משאירים את הסיר במצב רתיחה במשך כחצי שעה.
4 מסננים ומחזירים את הנוזלים לסיר. (ניתן לשמור את הגזר לקישוט הקציצה).
5 יוצרים קציצות מעיסת הדגים. מרתיחים שוב את המרק המסונן, מוסיפים אליו את הקציצות ומבשלים כ-40 דקות על אש גבוהה
6 מוציאים את הקציצות מהמרק, מצננים ומגישים עם חזרת וקישוט של טבעת גזר על כל קציצה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.