אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

גפילטע פיש

הדעות עליו חלוקות אבל למרות זאת, אף ליל סדר לא שלם בלעדיו. קבלו את הגרסה הקלאסית והטובה לגפילטע פיש, שעם יד על הלב, הוא כל כך טעים

| מאסטר שף VIP | פורסם 18/02/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.4 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

1/2 קילו קרפיון טחון

1 בצל

½ גזר

1 ביצה

מלח

פלפל שחור

1/2 כוס סוכר

4 כפות שטוחות של קמח מצה

למרק:

3 ליטר מים

1 בצל

1 גזר

3 גבעולי סלרי

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 צרור שמיר

מלח

פלפל שחור

2 כפות סוכר

עצמות מקרפיון אחד

אופן ההכנה:

1 הקציצות: טוחנים את הדג ביחד עם הגזר והבצל, מוסיפים ביצה, מלח ופלפל ומערבבים.

2 מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את קמח המצה, מערבבים שוב ונותנים לעיסה לנוח 20 דקות במקרר.

3 המרק: מרתיחים את הירקות ב-3 ליטר מים ביחד עם עצמות הדג, המלח, הפלפל והסוכר. משאירים את הסיר במצב רתיחה במשך כחצי שעה.

4 מסננים ומחזירים את הנוזלים לסיר. (ניתן לשמור את הגזר לקישוט הקציצה).

5 יוצרים קציצות מעיסת הדגים. מרתיחים שוב את המרק המסונן, מוסיפים אליו את הקציצות ומבשלים כ-40 דקות על אש גבוהה

6 מוציאים את הקציצות מהמרק, מצננים ומגישים עם חזרת וקישוט של טבעת גזר על כל קציצה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.