אוכל
צילום׃ יסמין ואריה צלמים, מסעדת כדיתא

קציצות מוסר ים, עגבניות וזיתים ברוטב אדום

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פיקנטי ועשיר. מתכון מושלם לארוחת שישי - רק לקחת חלה ולטבול ברוטב

סהר רפאל | מסעדת כדיתא | פורסם 30/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקציצות:

1 ק"ג פילה מוסר נקי מעצמות ומעור

1בצל גדול

3 שיני שום

2 פרוסות לחם רטובות

2 כפות שמן

1 כפית מלח

חצי חבילה פטרוזיליה

חצי חבילה כוסברה

רבע כפית פלפל לבן

מעט אגוז מוסקט

קורט כמון

חצי כף פפריקה מתוקה

לרוטב:

רבע כוס שמן קנולה

7 שיני שום

5 עגבניות אדומות ורכות

1 וחצי כף פפריקה מתוקה

2 כפות רסק עגבניות

2 כוסות מים

1 פלפל חריף

3 פלפלים יבשים

1 כוס זיתים ירוקים מגולענים

מלח ופלפל

כמון

כוסברה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקציצות: טוחנים את כל המרכיבים ביחד, מעבירים לקערה ומתבלים. מכניסים לקירור.

2 מכינים את הרוטב: מחממים במחבת את השמן ומוסיפים את שיני השום. מטגנים כדקה ומוסיפים את העגבניות. מטגנים עד כדי ריכוך והגרת נוזלים ומוסיפים את הפפריקה והרסק. מטגנים מעט, מוסיפים כוס מים אחת ואת הפלפל פרוס לאורכו, את הפלפלים היבשים ואת הזיתים. מערבבים וטועמים, משפרים מעט במלח ופלפל ומוסיפים עוד כוס מים.

3 מוסיפים את הכמון, ערבוב אחרון ומוציאים את בשר הדגים מהמקרר. יוצרים קציצות ומכניסים כל קציצה ישר אל תוך הרוטב.

4 אחרי שכל הקציצות בתוך הרוטב, מגבירים את האש כדי להגיע לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.

5 מוסיפים כוסברה קצוצה מעל, טועמים ומשפרים טעם אם צריך (חשוב לזכור שהזיתים ממליחים מעט את התבשיל אז צריך להיות עדינים בהמלחה עד סוף הביצוע). ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות.

המתכון באדיבות השף סהר רפאל, שף רשת המזון "יינות ביתן" והבעלים של מסעדות "כדיתא" ו"כרמים".

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!