אוכל
צילום׃ מייקל גליקסטין, מישהו לבשל איתו, הוצאת מודן

קרפצ'ו סלמון

פרוסות דקיקות של אילתית נאה, עם סלט חמוד. מנה מיוחדת וכובשת, ושיטת ההכנה הייחודית עושה אותה קלה ויעילה להכנה לשולחן חג

צחי בוקששתר | מישהו לבשל איתו, הוצאת מודן | פורסם 06/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.1 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לקרפצ'ו סלמון:

800 גרם פילה סלמון נקי, טרי מאד

2 לימונים

5 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח גס

כפית פלפל מעורב / פלפל שחור

בצל ירוק לקישוט

לסלט:

2 פלפלים אדומים מתוקים

1 פלפל צהוב מתוק

250 גרם שעועית ירוקה

1 בצל סגול

מעט עלי נענע

1/2 כוס מיץ תפוזים

קורט שאטה אדום מיובש, גרוס

1/4 כוס רוטב טריאקי טוב מוכן

1 כפית שמן שומשום

1 כפית גרגרי שומשום

אופן ההכנה:

1 קרפצ'ו סלמון : פורסים דק את הסלמון ומרחיקים את החלק החום יותר. מחלקים למנות ומניחים את הפרוסות בין שתי יריעות ניילון. משטחים דק-דק-דק. אבל ממש דק. מקפיאים כך. להגשה מניחים עם הניילון על צלחת ומסירים את הניילון. קולפים וחותכים את הלימון לקוביות. סוחטים את המיץ על הקוביות. בוזקים מלח גס, טוחנים מעל פלפל שחור, מפזרים את קוביות הלימון ואת שמן הזית.

2 להכנת הסלט: חותכים דק את הפלפלים ומניחים במי קרח. מכינים את הרוטב ממיץ התפוזים, רוטב הטריאקי, פלפל השאטה ושמן השומשום. חולטים את השעועית במים רותחים ומוסיפים לפלפלים. מוסיפים גם את עלי הנענע, קרועים גס בידיים, ואת הבצל הסגול, פרוס דק ככל האפשר. מניחים את הסלט במרכז הצלחת, מעל הקרפצ'ו.