אוכל
צילום׃ istockphoto

סלט ירקות מגולפים עם בקלה מטוגן

בשילוב ממרח פלפלים קלויים לחגיגה של טעמים ומרקמים

אסי לוי | מסעדת ויינברג | פורסם 11/02/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.1 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

10 גזרים
10 מלפפונים
1 כרוב לבן
2 לימונים
1 חסה
6 תפוחי עץ ירוקים

לויניגרט

1.5 כף חרדל
מיץ מ-2 תפוזים
מיץ מ-2 לימונים
1 כפית סוכר
חצי כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור

לפפרד (ממרח הפלפלים הקלויים)

5 פלפלים אדומים
3 פלפלים ירוקים
חצי צרור כוסברה
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
1 כפית סוכר

לבקלה המטוגן

10 פילה בקלה
כוס פירורי לחם
חצי כוס קמח תופח
חצי כוס פטרוזיליה
שמן קנולה לטיגון
מלח
2 ביצים
כף מים

אופן ההכנה:

1 ממלאים קערה גדולה עם מים קרים וקרח ומוסיפים מיץ מלימון אחד.

2 מקלפים את הגזר, מפרידים את עלי הכרוב והחסה ומוציאים את ליבת התפוחים.

3 מגלפים עם קולפן ירקות את הגזר והמלפפון עד הליבה, ישירות לקערת המים. פורסים את עלי החסה והכרוב לרצועות ארוכות ודקות ככל האפשר ומוסיפים למים.

4 חוצים את התפוח במרכז ופורסים דק ככל האפשר. מעבירים למי הקרח.

5 משהים את הירקות במים לפחות חצי שעה, כדי שישמרו על פריכות ולא ישחימו.

6 חוצים את הלימונים ופורסים דק ככל האפשר (את הגלעינים מוציאים כמובן). שומרים בקערה נפרדת.

להכנת הויניגרט:

1 שמים בקערה את החרדל, הסוכר ומיץ הלימון ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין.

2 מוסיפים את מיץ התפוזים, המלח והפלפל ומערבבים שוב עד קבלת מרקם אחיד וחלק.

3 תוך כדי ערבוב מזלפים פנימה את שמן הזית, עד שהוא "מתחבר" לוויניגרט.

4 טועמים ומתקנים תיבול.

להכנת הפפרד (ממרח פלפלים קלויים):

1 מחממים תנור ל-230 מעלות.

2 שוטפים ומנגבים את הפלפלים, מניחים בתבנית אפייה ומכניסים לצלייה של 12 דקות.

3 מעבירים את הפלפלים לקופסה עם מכסה וסוגרים מיד ל-20 דקות, כדי שיהיה ניתן לקלפם בקלות.

4 מקלפים את הפלפלים, מנקים מהזרעים ומעבירים למעבד מזון יחד עם הכוסברה, שמן הזית, המלח, הפלפל והסוכר. טוחנים היטב עד לקבלת ממרח אחיד ויציב.

5 מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר להתגבשות.

להכנת הבקלה המטוגן:

1 חותכים את פילה הבקלה לנתחונים של 3 ס"מ ומעבירים לכלי עם מים קרים, קרח ולימון – כדי למצק את הדג ולהוציא שאריות ניחוחות לא רצויים. משרים לפחות 10 דקות. מנגבים בעדינות את הנתחונים במגבת מטבח נקייה ומניחים על משטח משומן קלות במקרר.

2 טורפים בקערה את הביצים עם כף המים. בקערה נוספת שמים את הקמח ובקערה שלישית את פירורי הלחם.

3 מקמחים את הנתחונים בצורה אחידה ומשני הצדדים, מנערים קלות ומעבירים לביצים ומשם לפירורי הלחם. מניחים על מגש ומחזירים למקרר לחצי שעה.

4 מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק עד לחום בינוני. מטגנים את ניתחוני הבקלה עד השחמה ומעבירים למסננת או לנייר סופג.

הרכבת המנה:

1 מסננים את גילופי הירקות ומעבירים לקערה גדולה יחד עם הלימונים הפרוסים.

2 חצי שעה לפני ההגשה מערבבים את הוויניגרט ויוצקים על הירקות. מעבירים למקרר עד ההגשה.

3 טובלים את נתחוני הבקלה המטוגנים בממרח הפלפלים, מניחים על הסלט ומגישים מיד.