ניוקי ושרימפס בקארי
מנה איטלקית המשלבת בין הנינוחות של הקארי לטעם הדומיננטי של השרימפס. אסור לפספס
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים (2 מנות):
לקארי
350 גרם חסילוני נמר טריים (אפשר גם עוף אם שומרים על כשרות)
1 בצל לבן חתוך גס
ליים (או לימון אם אין)
נצר למון גראס חתוך
4-6 עלי ליים קפיר
ֿכף שום
כף ג'ינג'ר
5 סלייסים פלפל חריף
בזיליקום
כפית רוטב דגים
2 כפות קארי אדום תאילנדי
פחית חלב קוקוס
שבבי קוקוס
סוכר
מלח
שמן
לניוקי
2 תפוחי אדמה בינוניים
1/3 כוס קמח
1 ביצה (לא חובה)
מלח
אופן ההכנה:
הניוקי - קדם הכנה: מרתיחים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד שהם מתרככים, ובעוד שהם חמים מקלפים ומעבירים אותם במסננת כדי לאוורר אותם ולהוציא כמה שיותר לחות. בזמן שהם מתקררים אנו עוברים להכין את הקארי.
הכנת הקארי: 1 חותכים בצל, בצל ירוק ואת החלק הקשה מנצר הלמון גראס לחתיכות גדולות. 2. קוצצים פלפל חריף טרי, שום, ג'ינג'ר, עלי למון גראס, קליפת ליים. 3. מקפיצים על אש גבוהה את הבצל לחצי דקה, ולאחר מכן מוסיפים חלק מהבצל הירוק, שום, ג'ינג'ר, למון גראס, עלי קפיר, קליפת ליים, ומקפיצים לעוד חצי דקה. 4. סוחטים ליים על הווק, מוסיפים רוטב דגים (לא חובה אבל כדאי!) ואת הקארי האדום ונותנים לארומות להבנות ולהכיר אחת את השנייה. 5. מוסיפים חצי מחלב הקוקוס ומתבלים בסוכר (אני אוהב כף) ומלח רק כדי להבליט את הטעמים. 6. מבשלים במשך כ-5 דקות על אש נמוכה. 7. טועמים ומתקנים. 8. בזמן שהקארי מתבשל מכינים את בצק הניוקי. עדיף שלא ישב בצד יותר מדי.
הכנת הניוקי: 1 מרתיחים מים עם כף מלח לניוקי. 2. מסדרים את מחית תפוחי האדמה בתצורת הר געש. 3. מוסיפים לתפוחי האדמה קמח וקורט מלח ומערבבים לקבלת בצק. 4. מגלגלים לגליל בקוטר 1.5 סמ וחותכים לחתיכות של 1.5 ס"מ. הניוקי מוכן לבישול, אז חוזרים לשרימפס.
סגירת הקארי והניוקי: 1 מוסיפים את החצי השני של חלב הקוקוס לתבשיל. 2. ברגע שרותח, מוסיפים את השרימפס. 3. כשהשרימפס הופכים להיות ורודים, הם מוכנים ( 2-3 דקות תלוי בגודל ) וזה בדיוק הזמן לזרוק את הניוקי למים הרותחים. כשהניוקי צפים הם מוכנים.
הגשה: מסדרים את הניוקי בתחתית צלחת פסטה עמוקה, מניחים את השרימפס על הניוקי, יוצקים כמות נדיבה של רוטב הקארי על הכל ומקשטים בשבבי קוקוס ועלי בזיליקום טרי.