צילום׃ mofles, Istock
סביצ'ה אינטיאס בליווי סלסה עגבניות
מעדן מן הים לכבוד ראש השנה בליווי זיתי קלמטה, עלי אורגנו טריים ויוגרט עיזים
עודד שוורצברד | המלון הסקוטי
| פורסם 12/08/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
450 גרם פילה אינטיאס נקי ופרוס לפרוסות של 2 מ"מ.
5 עגבניות תמר מגורדות בפומפייה ומסוננות
1-2 שיני שום כתושות
צ'ילי חריף קצוץ (לא חייבים)
שמן זית
מלח
מיץ לימון סחוט טרי (חצי לימון למנה)
25 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
6-9 עלי אורגנו טריים
200 מ"ל יוגורט עיזים (סמיך)
אופן ההכנה:
1 להכנת סלסלה עגבניות: מערבבים את העגבניות עם השום, צ'ילי חריף, מעט שמן זית ומלח.
2 מניחים את פרוסות הדג בצלחת ומתבלים עם מעט מלח, שמן זית ומיץ לימון (לפי הסדר).
3 מפזרים בנקודות את הסלסה עגבניות והיוגורט.
4 מפזרים את זיתי הקלמטה ועלי האורגנו.