אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

גפילטע פיש על בסיס לוקוס ונענע

אם גפילטע פיש רגיל משעמם אתכם, בואו לנסות את הגרסה המשודרגת הזאת: קציצות דג מסורתיות עם טוויסט, בטעמים עדינים שמשתלבים נהדר מוגש על מצע סלק מתקתק

שלומי אלדר | מאסטר שף VIP | פורסם 16/02/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

למרק:

1 בצל מטוגן, טבעות

סלרי

כוסברה

2 גזרים חתוך לטבעות

מלח

פלפל שחור

סוכר

עצמות דג

ראש דג (בורי/קרפיון)

לקציצות הדג:

דג לוקוס טחון

ביצים

קמח

נענע קצוצה

מלח

פלפל שחור

מעט סוכר

ל"חזרת" הסלק:

סלק, פרוס לפרוסות דקות

3 כפות סוכר

1/2 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 המרק לדג: בסיר עם ליטר מים מבשלים את הירקות עם המלח, הפלפל והסוכר. מוסיפים למרק את העצמות ואת ראש הדג.

3 קציצות הדג: טוחנים יחד את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים קציצות. מכניסים למרק למשך 20-25 דקות ולא מכסים את הסיר כדי שהרוטב יצטמצם.

4 סלט הסלק: חותכים את הסלק לפרוסות דקות, מכניסים לסיר עם להבה גדולה, מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון. מבשלים עד שנוצר מיץ סלק סמיך.

5 טוחנים את הסלק במעבד מזון (לא להגיע למחית). את מיץ הסלק שומרים בצד.

6 ההגשה: מניחים את הדג על צלחת. מפזרים את הגזר על הדג ומסביב. מוסיפים את הסלק לקישוט ולתוספת על אותה צלחת - כמו חזרת מתוקה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.