אוכל
צילום׃ jupiter images

סלט שרימפס בליצ'י

מנת פירות ים מרעננת

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 02/08/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 1.5 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 ק"ג שרימפס קלופים נקיים
2 כוסות ליצ'י קלופים ומגולענים
2-3 גבעולי למון גראס
1-2 פלפלים אדומים חריפים קצוצים דק
2-3 לימונים בשלים
1 כוס בצל ירוק קצוץ דק
קורט זרעוני כמון קלויים
2-3 כפות שמן שומשום
מלח ים גס

אופן ההכנה:

1 חולטים את השרימפס בסיר מים כמעט רותחים, עם מעט מלח ו-3 גבעולי למון גראס, במשך 3-4 דקות או עד שהשרימפס מתבשלים. אל תבשלו את השרימפס יתר על המידה, כי בשרם יאבד מרכותו ויתקשה. 2. מסננים את השרימפס מהמים ומערבבים מיד עם הליצ'י הקלוף, זרעוני הכמון הקלויים, מיץ הלימון, הפלפל האדום החריף והבצל הירוק. 3. בוזקים מלח ים גס ומטפטפים מלמעלה שמן שומשום, מערבבים קלות ומגישים מיד.