אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

דג מרוקאי חריף לצד לחם פרנה

אנחנו לא צריכים הרבה יותר מזה: תנו לנו דג ברוטב חריף-חריף בסגנון ים תיכוני, מוגש לצד לחם פרנה מרוקאי אותנטי חם וטרי שנאפה במקום וומבחינתנו יש מזרח תיכון חדש

עדן הראל | מאסטר שף | פורסם 02/02/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לדגים:

פלפל ירוק חריף

5 שיני שום

סלסלת עגבניות שרי כהות, טחונות בבלנדר

2 פלפלים יבשים מסוג שאטה

1 פלפל מתוק יבש

כורכום

מלח

צרור כוסברה קצוץ דק

4 מנות פילה לוקוס

ללחם פרנה:

1/2 קילו קמח

כפית גדושה שמרים

קורט מלח

4 כפות סוכר

מים לפי הצורך

חלמון ביצה

אופן ההכנה:

1 הדג: מטגנים את הפלפל החריף בשמן עד שמתחילים להריח אותו ואז מוסיפים את השום. מוסיפים את העגבניות, הפלפלים, הכורכום, המלח, והכוסברה ומבשלים.

2 כשהרוטב מצטמצם, מכניסים את הדג ומכסים, מבשלים כ-20 דקות נוספות.

3 הפרנה: בקערה לשים יחד את כל החומרים. הבצק צריך להיות רטוב יחסית. מניחים בצד ומכסים עד שהוא מכפיל את עצמו. 

4 מתחילים ללוש הבצק כשהוא מקומח היטב. מניחים בצד להתפחה שנייה. מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את הבצק בצורת לחמניות עגולות. מורחים חלמון ביצה מעל.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.