אוכל
צילום׃ דניאל בר און

מוס לוקוס מגולגל לצד כרובית

מחית דג לוקוס לצד קרם כרובית עשיר, כרוביות מטוגנות וקרמבל קקאו

נוף עתאמנה אסמעיל | מאסטר שף | פורסם 18/03/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למוס לוקוס:

דג לוקוס במשקל 1 ק"ג, מפולט, נקי מהעור (שומרים את רצועות העור)

1/2 כוס חלב

1/2 מיכל שמנת מתוקה

מלח

פלפל שחור

מעט קמח לטיגון

2 כפות שמן זית

20 גרם חמאה

לקרם כרובית:

2 כוסות של פרחי כרובית

2 כפות שמן זית

30 גרם חמאה + 20 גרם חמאה חתוכה לקוביות

2 כוסות חלב

מלח

לכרוביות המטוגנות:

כוס פרחי כרובית קטנים

שמן לטיגון עמוק

מיץ מ-1/2 לימון

גרדה מ-1/2 לימון

מלח

לקרמבל קקאו מלוח:

75 גרם קמח

75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

25 גרם אבקת קקאו

3 כפות סוכר

כפית מחוקה מלח

אופן ההכנה:

1 מוס הלוקוס: מכניסים את בשר הלוקוס למעבד מזון יחד עם החלב וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים את השמנת ומערבבים מעט בפולסים קצרים. ממליחים לפי הטעם ומעבירים את המוס לקירור.

מניחים יריעת ניילון נצמד על משטח העבודה, ממליחים ומפלפלים את הניילון ומניחים עליו את שתי רצועות העור, זו ליד זו עם מעט חפיפה כדי ליצור משטח עור גדול (מסדרים אותן ראש לזנב לקבלת יריעה מלבנית). במרכז המלבן מניחים את המלית לכל אורך העור, ליצירת נקניקייה של מוס לוקוס. בעזרת הניילון הנצמד מגלגלים את הדג (בדומה לסושי) לנקניקייה. מהדקים את הקצוות היטב ועוטפים ביריעה נוספת של נייר אלומיניום כדי לאטום את הדג מנוזלים.

מביאים מים לרתיחה עדינה ומכניסים את הדג העטוף (בניילון ובנייר אלומיניום) לסיר. מבשלים על אש בינונית (בבעבוע עדין) במשך 10 דקות. מוציאים את הדג מהמים ומשאירים אותו לנוח כ-10 דקות.

מחממים מחבת עם חמאה ושמן זית. מורידים את הניילון ואת נייר האלומיניום, מעבירים את הנקניקייה למחבת החמה ומטגנים בזהירות  (לא להפוך עם מזלג אלא לגלגל את הנקניקייה בעדינות במחבת. כשהעור משחים מעט, ניתן לקמח במעט קמח את הנקניקייה כדי לסייע לתהליך ההשחמה והפריכות של העור). כשהעור זהוב דיו מוציאים מהמחבת ומניחים בצד לנוח כדקה.

2 קרם כרובית: בסיר רחב מטגנים את פרחי הכרובית בחמאה ובשמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את החלב לסיר, ממליחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים את הכרובית עד לריכוך. מסננים ושומרים את החלב בצד. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הכרובית ומוסיפים תוך כדי הטחינה את החלב, כל פעם קצת, עד לקבלת פירה חלק. לסיום מוסיפים 20 גרם חמאה להעשרת הטעם. טועמים ומתקנים תיבול.

3 פרחי כרובית מטוגנים: מטגנים את פרחי הכרובית בשמן עמוק לקבלת צבע זהוב. מוציאים את הפרחים ומניחים על נייר סופג לכמה דקות. מעבירים את הפרחים לקערה נקיה, מוסיפים מלח, לימון וגרידת לימון.

4 קרמבל קקאו: בקערה, מערבבים קמח, קקאו, סוכר ומלח ומוסיפים את קוביות החמאה. בעזרת הידיים מפוררים את החמאה לתוך הקמח לקבלת פירורים. מניחים את הפירורים בתבנית רחבה, בשכבה דקה, ומכניסים למקפיא ל-30 דקות. מעבירים את הפירורים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10-15 דקות, עד שהפירורים מזהיבים מעט. מוציאים ומקררים בצד.

5 הרכבה: מניחים כף של פירה כרובית על הצלחת. חותכים את "נקניק" הלוקוס ל-6 חתיכות באורך של  2 ס"מ ומעמידים אותן על הצלחת. מפזרים מעט פרחי כרובית מטוגנת ומעט קרמבל קקאו. סוחטים מעט מיץ לימון מעל כל חתיכה של לוקוס ומזליפים מעט שמן זית.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים