אוכל
צילום׃ דניאל לילה, תנובה

דג אמנון בתנור

מתכון למנה פשוטה וטעימה להפליא של פילה דג אמנון בשמן זית עם שום, פלפלים ובצלים

אבי שטייניץ | תנובה | פורסם 28/03/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 149 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 יח' פילה מושט

4 כפות שמן זית

2 שיני שום פרוסות

בצל אדום קלוף פרוס

פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

פלפל חריף קטן פרוס

חצי כפית פלפל שחור גרוס

חצי כפית מלח ים

4 כפות יין לבן

4 כפות לימון

4 קטעי ניר כסף באורך של 30 ס"מ

4 ריבועי נייר פרגמנט בגודל של מעט יוצר מגודלו של פילה האמנון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות.

2 מניחים את הדג בקערה עם שמן הזית המלח והפלפל כך שהשמן יעטוף את כל צדי הדג. על משטח העבודה מניחים את ניר הכסף ובמרכזו את ריבוע הפרגמנט מניחים מעל את פילה הדג כשהעור כלפי מטה.

3 באותה קערה מערבבים את הירקות ומתבלים, מניחים מעל כל דג מתערובת הירקות ומעל כל זה יוצקים כף יין לבן  וכף מיץ לימון.

4 סוגרים בסגירה הרמטית את מעטפת ניר הכסף ראשית 2 קיפולים מהצד העליון ואז 2 קיפולים נוספים מכל צד, מניחים על תבנית אפיה שטוחה וחוזרים חלילה על כל 3 הפילה הנותרים.

5 אופים כ-20 דקות.