צילום׃ עודד קרני
אגסים ממולאים בגבינה ודג
פרי הדר ממולא בגבינה בולגרית, פסטו וסלמון
השף יובל שיפמן - מבשלים חוויה | גלריית המומחים
| פורסם 07/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
4 אגסים
200 גר' סלמון מעושן
150 גר' גבינה בולגרית פיראוס 5%
1 כף שמן זית כתית מעולה
חופן עלי בזיליקום
1 שן שום טריה
1 ענף עלי טימין (עלים בלבד)
מלח, פלפל שחור גרוס- לפי הטעם
לקרמל האגסים:
2\1 כוס יין אדום יבש לבישול
1 כף סוכר דמררה
לעיטור:
עירית קצוצה
אופן ההכנה:
חוצים את האגסים ומוציאים את הליבה עם כף פריזיאן. מכינים את הקרמל: מביאים לרתיחה את היין והסוכר ושמים את האגסים ל-8-7 דקות על להבה נמוכה, מוציאים ומקררים. במקביל מכינים את המלית במעבד מזון. מכניסים את הגבינה, הסלמון, עלי הבזיליקום, עלי הטימין, שמן זית, מלח, פלפל ומרסקים עד למחית חלקה. ממלאים את חצאי האגסים במלית . הגשה: מסדרים על צלחת 2 חצאי אגסים ממולאים ומעטרים בעירית קצוצה.