צילום׃ nilgun bostanci, Istock
דניס אפוי בתנור עם עשבי תבלין
הדרך הפשוטה, המהירה והטעימה ביותר להכין דג אפוי בתנור
צ'רלי פדידה | מסעדת אוליב ליף
| פורסם 20/05/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
4 דגי דניס במשקל 250 גרם כל אחד
4 ענפי רוזמרין
4 ענפי קורנית
4 גבעולי שמיר
4 גבעולי כוסברה
4 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל גרוס
1/2 כוס שמן זית
לסלסה
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
1 שן שום קצוץ
3 כפות כוסברה קצוצה
מלח
פלפל
מיץ לימון מחצי לימון
1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 חורצים 3 חריצים בכל צד של הדג באלכסון, כלומר כ-6 חריצים בדג.
3 אל בטן הדג מכניסים רוזמרין, כוסברה, שמיר, קורנית, שום, מלח ופלפל.
4 מורחים שמן זית על כל צידי הדג ומתבלים במלח גס.
5 מכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ-20 דקות.
6 מערבבים את כל מרכיבי הסלסה ויוצקים על הדג לפני הגשה לשולחן.