אוכל
צילום׃ nilgun bostanci, Istock

דניס אפוי בתנור עם עשבי תבלין

הדרך הפשוטה, המהירה והטעימה ביותר להכין דג אפוי בתנור

צ'רלי פדידה | מסעדת אוליב ליף | פורסם 20/05/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 343 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 דגי דניס במשקל 250 גרם כל אחד
4 ענפי רוזמרין
4 ענפי קורנית
4 גבעולי שמיר
4 גבעולי כוסברה
4 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל גרוס
1/2 כוס שמן זית

לסלסה

1 עגבנייה חתוכה לקוביות
1 שן שום קצוץ
3 כפות כוסברה קצוצה
מלח
פלפל
מיץ לימון מחצי לימון
1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 חורצים 3 חריצים בכל צד של הדג באלכסון, כלומר כ-6 חריצים בדג.

3 אל בטן הדג מכניסים רוזמרין, כוסברה, שמיר, קורנית, שום, מלח ופלפל.

4 מורחים שמן זית על כל צידי הדג ומתבלים במלח גס.

5 מכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ-20 דקות.

6 מערבבים את כל מרכיבי הסלסה ויוצקים על הדג לפני הגשה לשולחן.