אוכל
תמונת AVI׃ mako

סביצ'ה פרידה בקוקטייל קרח

רוצים להרשים מישהו? נסו את סלט הסביצ'ה עם הסברס אדום והקוקוס המגיע בתוך קערת קרח. הוראות עיקריות: להשגיח על הקרח במקפיא. היש קל מזה

שלמה עזרן | מאסטר שף | פורסם 22/01/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 86 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ליטר מים

150 גרם פרידה (אפשר גם אינטיאס או לוקוס) נקי מעור ועצמות, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ

2 כפות שמן זית

כף שמן אגוזים/ שמן אגוזי לוז/ שמן מקדמיה

מלח לפי הטעם

1 סברס אדום/ חצי סברס אדום גדול חתוך לקוביות

כף אבקת לואיזה טרייה שהוקפאה, יובשה ונקצצה

1/5 כפית סוכר

1/2 כפית אבקת קוקוס

1/5 כפית דבש

כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

1. ממלאים קערת זכוכית (אפשר גם מקרמיקה או חרסינה) בינונית בגודלה במים עד כסנטימטר מהדפנות. חשוב להקפיד שהשכבה העליונה של הקרח דקה. יש לבדוק שוב ושוב את המקפיא עד לקבלת תוצאה נכונה. כאשר השכבה העליונה קופאת, יוצרים בה שני חורים קטנים, אחד מצד ימין ואחד משמאל, על מנת לחלץ את המים.

2. מרחיבים את אחד החורים עד לגודל של 2 ס"מ.

3. הסלט: מערבבים את דג הים עם שמן הזית, שמן האגוזים, המלח והסברס האדום.

4. מעבירים את כל המרכיבים דרך החור הגדול יותר בקרח. מפזרים מעל הקרח לואיזה קצוצה דק, סוכר, אבקת קוקוס, דבש ולימון.

5. לוקחים כף ודופקים בעדינות על הקרח, כשהשכבה העליונה מתחילה להתפצח. אוכלים עם הקרח.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים