אוכל
צילום׃ בועז לביא, באדיבות פילטונה

חריימה טונה (מקופסה!)

ידעתם שאפשר להכין חריימה מטונה בקופסת שימורים? אז הנה, עכשיו אתם יודעים. ובזכות גולן גורפינקל ממסעדת דלאל בתל אביב גם יש לכם אחלה מתכון

גולן גורפינקל, מסעדת דלאל | באדיבות פילטונה | פורסם 11/02/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לקציצות:

2 קופסאות טונה בשמן

2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות היטב

ביצה

2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק

חצי בצל סגול קצוץ דק

חופן עלי כוסברה קצוץ דק

1 כפית צלפים קצוצים (ניתן גם בלי)

מלח

פלפל שחור

מעט קמח לבן רגיל, לקימוח

לרוטב:

4 כפות שמן זית

1 בצל לבן בינוני, קלוף וקצוץ דק

4 עגבניות אדומות, קלופות וחתוכות גס

אחד פלפל אדום, פרוס

צ'ילי אדום, פרוס דק

2 שיני שום, כתושות

2 כפות פפריקה מתוקה

כפית שטוחה כמון

מלח

פלפל שחור

חצי כוס מים או חצי כוס ציר ירקות

8 עלי מנגולד שטופים, ללא החלק הלבן

1 כפית לימונים כבושים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות מלבד הקמח עד להיווצרות עיסה, ושומרים במקרר. בינתיים מכינים את הרוטב.

2. מחממים בסיר חצי עמוק ורחב את שמן הזית, ומטגנים את הבצל. לאחר דקה מוסיפים את העגבניות, הפלפל, הצ'ילי והשום.

3 מוסיפים את הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל השחור וממשיכים לערבב.

4 מוסיפים את חצי כוס המים או הציר ומערבבים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-45 דקות עם מכסה סגור, עד שמגיעים למרקם סמיך של רוטב. בכל 10 דקות מערבבים היטב.

5 לקציצות: מחממים במחבת נפרדת מעט שמן זית או שמן רגיל לטיגון. יוצרים 12-15 קציצות שטוחות מהמלית ששמנו במקרר. מקמחים מעט כל קציצה, נפטרים מעודפי הקמח ומטגנים כדקה מכל צד, עד להזהבה.

6 מעבירים את הקציצות אל הרוטב, מוסיפים את עלי המנגולד ומפזרים את הלימון הכבוש. ממליחים מעט, מכסים ומבשלים עוד 20 דקות על אש נמוכה. מגישים עם חלה טרייה.

המתכון באדיבות שף גולן גורפינקל ממסעדת דלאל ופילטונה.

>> צמחונים או טבעונים? בשבילכם יש לנו מקלובה משהו משהו