אוכל
צילום׃ martinturzak, Istock

מרק דגים

מנה קלילה, בריאה ומענגת בניחוח ים

| המטבח | פורסם 29/07/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

למרק

1 בקבוק יין לבן
1 בקבוק מרטיני יבש
3 ק"ג עגבניות אדומות אדומות חתוכות לארבע
1 חופן זעפרן
3-4 ראשי שום
1 ק"ג גזר חתוך גס
1/2 ק"ג בצל לבן חתוך גס
1 חופן תימין
2 ליטר ציר דגים לבן
שמן פפריקה
שמן כורכום

להרכבת המנה

1 פילה לברק
1 כוס מרק דגים
1 כוס דגי ים מעורבים חתוכים לקוביות

אופן ההכנה:

1 מעל להבה בינונית- נמוכה, מטגנים בסיר רחב את הגזר, הבצל השום והתימין. לאחר מספר דקות מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל. 2. כשהעגבניות מתפרקות, מוסיפים את המרטיני והיין הלבן, מערבבים ומבשלים עד שכמות הנוזל מצטמצמת בחצי. 3. מוסיפים את ציר הדגים והזעפרן, מביאים לרתיחה ומבשלים כחמש דקות. 4. מסירים מהאש מצננים מעט וטוחנים, טועמים ומתקנים את התיבול. 5. מאדים את חתיכות הדג בסטימר 6. מתבלים את פילה הלברק במלח ופלפל ומבשלים בסיר אידוי כשהעור כלפי למעלה

צורת ההגשה: מוזגים את המרק לקערה ומוסיפים את חתיכות הדגים. מניחים את הלברק מעל כשהעור כלפי מעלה ומפזרים מלח ים וזעפרן. מקשטים בעלה דפנה ומגישים לצד טוסט מרוח באיולי זעפרן.