אוכל
תמונת AVI׃ mako

מרק דגים בסגנון בויאבז

נזיד עם מגוון דגים טריים ועשבי תיבול, מוגש עם ברוסקטה ורוטב "לה רואיל"

פאולין שובל | מאסטר שף | פורסם 01/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

דגים:

כמה שיותר דגים טריים, מומלץ 6 סוגים, כ-400 גרם מכל דג: בס, סן פיטר, בורי, ברבוניה, דניס, בקלה (מפרידים בין הפילה לשאר הדג)

ירקות:

3 עגבניות בשלות יפות

4 בצלים בינוניים

3 תפוחי אדמה בינוניים

2 שומר

ראש שום גדול

צרור פטרוזיליה

צרור סלרי (עלים)

2-3 גבעולי תימין

1/2 עלה דפנה

25 מ"ל שמן זית

3/4 כף מלח גס

כוסית קטנה של פסטיס

כ-2 ליטר ציר דגים

כפית זעפרן

לרוטב LA ROUILLE (חלודה):

1 פרוסת לחם

חלב

5 שיני שום (להוציא את הליבה)

כפית חרדל דיז'ון

חלמון

2 כפיות פפריקה מתוקה או חריפה

20 מ"ל שמן זית ושמן קנולה (חצי חצי)

כמה טיפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 מכינים את הירקות: קוצצים את העגבניות, הבצל, תפוחי האדמה והשומר. חוצים את השום לשניים. קושרים את עשבי התיבול בצרור אחד.

2 מחממים שמן זית בסיר גדול. שמים את כל הירקות ועשבי התיבול (כולל עלה הדפנה) בסיר. מוסיפים את הדגים (ראשים ועצמות בלבד). מוסיפים מלח ופסטיס ומטגנים 5-7 דקות.

3 מוסיפים ציר דגים ומביאים לרתיחה חזקה (כ-10 דקות – שלב חשוב מאוד!).

4 מכסים ומבשלים עוד כ-15 דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים את הזעפרן.

5 מגלגלים את הפילטים של הדגים וסוגרים עם קיסם.

6 מניחים בתוך המרק ומבשלים ברתיחה מינימלית בין 5 ל-10 דקות (תלוי בגודל הדג). כשהדגים מוכנים, מוציאים אותם מהמרק ושומרים בחימום.

7 מצמצמים את המרק בסיר פתוח. כשהוא מוכן, מעבירים אותו דרך המסננת (CHINOIS).

8 מכינים את ה-rouille: משרים את הלחם בחלב. שמים במערבל שום, חרדל, חלמון ולחם ומקציפים. מוסיפים כמה טיפות של מיץ לימון ומתחילים להוסיף שמן זית ושמן קנולה טיפה אחרי טיפה. כשהרוטב מוכן (דומה למיונז), מוסיפים פפריקה.

9 מייבשים כמה פרוסות לחם בתנור בלי שיקבלו צבע.

10 לפני ההגשה מוציאים את הקיסמים מהפילה של הדגים. מניחים פרוסת לחם (אפשר לשפשף את הלחם בשום) בתחתית הצלחת, עליה את הפילה ומעל מוזגים את המרק.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!