צילום׃ יחסי ציבור
פילה מוסר, גבינת קשקבל ופירה אפונה
פילה דג עסיסי בתיבול מעודן של שום ויין לבן על מצע פירה אפונה קטיפתי
| מחלבות "גבינות השומרון"
| פורסם 19/08/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
4 מנות דג מוסר במשקל 200 גרם מפולט ונקי מעצמות
1/2 כוס שמן זית
1/2 ק"ג אפונה קפואה
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
2 שיני שום
1/4 כוס יין לבן יבש
200 גרם גבינת קשקבל
אופן ההכנה:
1 טוחנים במעבד מזון אפונה שהופשרה עם 1/4 כוס שמן זית, 2 שיני שום מלח ופלפל.
2 מניחים במגש את הדגים, מטפטפים מעל 1/4 כוס יין לבן יבש ו1/4 כוס שמן זית. מתבלים במעט פלפל שחור גרוס ומלח ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 15 דקות.
3 להגשה: שמים בצלחת כף פירה אפונה, מניחים עליה את הדג ומעליו 50 גרם גבינת קשקבל.
4 מכניסים לתנור לדקה נוספת. לאחר שהגבינה מומסת, מפזרים מעל מעט מלח אטלנטי. (המלח האטלנטי על גבינת הקשקבל, מעצים את טעמה של הגבינה)