אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

פילה מוסר, גבינת קשקבל ופירה אפונה

פילה דג עסיסי בתיבול מעודן של שום ויין לבן על מצע פירה אפונה קטיפתי

| מחלבות "גבינות השומרון" | פורסם 19/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.7 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 מנות דג מוסר במשקל 200 גרם מפולט ונקי מעצמות
1/2 כוס שמן זית
1/2 ק"ג אפונה קפואה
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
2 שיני שום
1/4 כוס יין לבן יבש
200 גרם גבינת קשקבל

אופן ההכנה:

1 טוחנים במעבד מזון אפונה שהופשרה עם 1/4 כוס שמן זית, 2 שיני שום מלח ופלפל.

2 מניחים במגש את הדגים, מטפטפים מעל 1/4 כוס יין לבן יבש ו1/4 כוס שמן זית. מתבלים במעט פלפל שחור גרוס ומלח ומכניסים לתנור בחום של  200 מעלות למשך 15 דקות.

3 להגשה: שמים בצלחת כף פירה אפונה, מניחים עליה את הדג ומעליו 50 גרם גבינת קשקבל.

4 מכניסים לתנור לדקה נוספת. לאחר שהגבינה מומסת, מפזרים מעל מעט מלח אטלנטי. (המלח האטלנטי על גבינת הקשקבל, מעצים את טעמה של הגבינה)