אוכל

דג פרידה בירקות

דג אפוי בתנור עם עגבניות, פלפל חריף ורוטב מעודן של מרווה, רוזמרין ויין לבן

אייל שני | כל אחד רוצה להיות טבח | פורסם 15/12/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 ק"ג דג פרידה
2 עגבניות גדולות
1 פלפל ירוק חריף
ענף מרווה
שמן זית
מלח ים אטלנטי
כוס יין לבן
חמאה
2 בצלים חצויים
2 בצלים ירוקים
רוזמרין

אופן ההכנה:

1 לוקחים את הדג אחרי שהוצאנו לו את הבטן והזימים. חורצים שני חריצים מקבילים אלכסוניים מקו הראש (אלכסון פותח כלפי הבטן) במרווחים של 2 ס"מ. הופכים אותו וחורצים גם מהצד השני.

2 ממליחים את החריצים במלח ים ומורחים את הדג בשמן זית.

3 מחממים תנור לחום מקסימלי.

4 מניחים את הדג על תבנית אפייה, מוסיפים עגבניות חצויות, בצל חצוי ובצל ירוק, פלפל חריף חתוך, שומר ומרווה (בעצם את כל הירקות), ומשמנים הכל.

5 מניחים את התבנית במרכז התנור, אופים עד שבשר הדג שמבצבץ מהחריץ מלבין עד מילימטר מהעצם. אותו דבר גם מהצד השני. בנוסף רואים שהעור מזהיב ומוציאים מהתנור.

6 מניחים את התבנית על הגז על להבה רחבה וחזקה. מוזגים את כוס היין. התבנית רותחת ועם מברשת סיליקון מגרדים משקעים מהתבנית, במקביל זורקים חבילת חמאה קרה מחולקת לקוביות להסמכת הרוטב.

7 מברישים את הדג ברוטב עד שהאמולסיה בשיא הסמיכות שלה. זה הסימן שהדג מוכן.