אוכל
צילום׃ רעות עזר-אסרף, mako אוכל

קציצות דגים ברוטב עגבניות עם חומוס כתוש

על הרבה שולחנות שישי אפשר למצוא קציצות דגים, אבל קציצות דגים ברוטב כזה, עם תלוליות מעלפות של חומוס ולימון - את זה יהיה רק אצלכם

רעות עזר-אסרף | mako אוכל | פורסם 28/07/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לקציצות:

500 גרם בורי טחון ללא עור ועצמות

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

צרור כוסברה, קצוץ דק

4 שיני שום, כתושות

1 בצל גדול, מגורר

4 כפות שמן זית

1 ביצה

חצי כוס פירורי לחם דקים

מלח

פלפל שחור

שמן זית, לטיגון

לחומוס:

200 גרם חומוס, שהושרה במים למשך לילה

רבע כוס שמן זית

מיץ מחצי לימון

מלח

לרוטב:

10 שיני שום, קצוצות גס

1 פלפל חריף ירוק, קצוץ גס

רבע כוס שמן זית

5 עגבניות, קלופות וטחונות

חצי צרור כוסברה, קצוץ גס

מלח

1 כף סוכר

2 כפות פפריקה אדומה

1 כפית כמון

2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 החומוס: מבשלים את החומוס שעתיים במים רותחים עד שהוא רך לגמרי (אם ממהרים, אפשר להוסיף כפית אבקת סודה לשתייה למי הבישול כדי לזרז את התהליך).

2. מעבירים למכתש את החומוס עם רבע כוס מנוזלי הבישול. מוסיפים את יתר המרכיבים וכותשים בעזרת העלי עד שמתקבל ממרח חומוס גס. אם אין עלי ומכתש, טוחנים את גרגירי החומוס במעבד מזון בפולסים קצרים.

3 הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים, יוצרים קציצות שטוחות וצורבים במחבת עם שמן זית.

4 הרוטב: מטגנים בסיר רחב את השום והפלפל החריף עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים 2 דקות.

5 מוסיפים את הכוסברה ואת התבלינים, מערבבים ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את קציצות הדגים הצרובות.

6 מבשלים 30 דקות על אש בינונית עם כיסוי חלקי.

7 לאחר הבישול מוסיפים מעל הקציצות את החומוס הכתוש, ומגישים.