אוכל
תמונת AVI׃ mako

פיש אנד צ'יפס

מנת דגים מטוגנים וצ'יפס היא מנת אוכל רחוב קלאסית בבריטניה, אבל מה קורה כשמשדרגים אותה עם מיונז זעפרן לצד מחית אפונת שלג ואספרגוס בחמאה? רק דברים טובים

ג'וש סטיל | מאסטר שף | פורסם 28/01/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.9 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 תפוחי אדמה

250 גרם פילה דג

100 גרם חמאה

מלח

אפונת שלג

אספרגוס

עלי נענע

מיץ לימון

לבלילת הדגים:

כוס קמח רגיל

שקית אבקת אפייה

2 כפות דבש

1/2 מנת וודקה

1 בקבוק בירה לאגר

כוס קמח אורז לבן

שמן לטיגון

למיונז:

מעט זעפרן

3 חלמונים

2 כפות חרדל דיז׳ון

1 שום כתוש

מעט מיץ לימון

קורט מלח

פלפל

2 כפות שמן זית

שמן צמחי

אופן ההכנה:

1 הצ'יפס: חותכים את תפוחי האדמה לצ׳יפסים, שוטפים את העמילן מתחת לברז ומרתיחים במים מומלחים עד שהם מתרככים. מוציאים את הצ'יפס מהסיר ומייבשים. מטגנים בשמן חם מאוד עד לפריכות.

2 הירקות: עוטפים את האספרגוס, הנענע ואפונת השלג בניילון ומכניסים למים רותחים על מנת לבשל את הירקות במיצים של עצמם. מסירים את הניילון. מוציאים את האספרגוס ובמחבת מטגנים בחמאה עם מעט מיץ לימון . מועכים את אפונת השלג לפירה ומערבבים עם שמנת מתוקה, מלח ופלפל.

3 הדגים: מערבבים את כל החומרים לבלילה מלבד קמח האורז. סוגרים בצנצנת ומנערים היטב במשך 5 דקות. מכניסים ל-30 דקות במקרר. טובלים  את הדג בקמח אורז ובבלילה ומטגנים על אש גבוהה.

4 במיקסר מערבבים את כל החומרים למיונז מלבד השמן. מוסיפים את השמן בזרם קבוע עד לקבלת המרקם הנכון. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים