תמונת AVI׃ mako
פילה לוקוס
נתח דג פריך מבחוץ ועסיסי מבפנים, מוגש ברוטב עגבניות חריף עם פטרוזיליה וכוסברה
ג'קי אזולאי | מאסטר שף
| פורסם 27/12/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
2 נתחי פילה לוקוס
1/2 כוס (50 גרם) פיסטוקים
לימון
שמן זית
לרוטב:
2-3 שיני שום
6-8 עגבניות שרי צהובות, חתוכות לרבעים
כוסברה קצוצה
פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
פלפל חריף
אופן ההכנה:
1 טוחנים דק את הפיסטוקים ומוסיפים גרידה מלימון אחד.
2 סוחטים את הלימון על הדג, מעסים בשמן זית ומכסים בפיסטוקים.
3 מטגנים בשמן חם על הצד של העור כ-5 דקות. מטגנים את שאר הצדדים כדקה (לכל צד) ומכניסים לתנור על גריל, בחום של 200 מעלות, ל-5 דקות נוספות.
4 מכינים את הרוטב: מטגנים את השום, מוסיפים את העגבניות, כוסברה, פטרוזיליה, מלח, פלפל ופלפל חריף, ומבשלים כ-10 דקות. אם צריך, מוסיפים קצת מים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!