אוניגירי במילוי טונה מקופסה
אתם לגמרי יכולים להכין בבית את אחד המאכלים הכי טרנדיים מהמטבח היפני, ועם קיצורי הדרך שיש במתכון הזה - אפילו בקלי קלות. במבחן התוצאה תצא לכם מנה כיפית לארוחה או נשנוש (ואפילו לא חייבים אורז סושי)
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
(כ-6-8 אוניגירי):
2 כוסות אורז יפני (אורז סושי)
2 וחצי כוסות מים
רבע כוס חומץ אורז
שליש כוס סוכר
חצי פית מלח
אצות נורי
למילוי:
2 קופסאות טונה מקופסה, מסוננת
1 כף גדושה של מיונז (עדיף יפני)
חצי כפית סויה
אופן ההכנה:
1 מבשלים את האורז: שוטפים היטב את האורז במסננת עד שהמים יוצאים צלולים. מעבירים לסיר ומוסיפים מים. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 18-20 דקות. מורידים מהאש ונותנים לאורז לנוח 10 דקות לאחר הבישול כשהוא מכוסה.
2 מתבלים את האורז: מערבבים בעדינות בקערה חומץ אורז, מלח וסוכר עד שהסוכר נמס (אפשר להמיס מעט במיקרו). מוזגים את התערובת מעל האורז ומערבבים.
3 מערבבים את מרכיבי הטונה בקערה.
4 מרכיבים אוניגירי: מרטיבים את הידיים (אפשר להוסיף מעט מלח לכפות הידיים). לוקחים גוש אורז ויוצרים בו שקע קטן. ממלאים בכפית מהמילוי וסוגרים עם עוד אורז. מהדקים ומעצבים לצורת משולש או כדור.
5 ממש לפני ההגשה עוטפים ברצועת אצת נורי.
** אפשר להכין אוניגירי גם מאורז לבן שנשאר במקרר. הרטיבו אותו מעט כדי שיהיה דביק ומלאו.


לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!




