אוכל
צילום׃ Oliver Strewe, GettyImages IL

נתחי דג מטוגנים ברוטב שום, ג'ינג'ר וליים

דג ים בשרני ברוטב חמצמץ ומרענן

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 20/07/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מנת דג בניחוח אסייתי. במתכון זה נשתמש בדג פרידה, אך בהחלט ניתן להחליפו בדגי ים אחרים כמו לוקוס פלמידה או מוסר.

מרכיבים (5 מנות):

לדג

אידרה ('עמוד השדרה' של הדג) ונתחי פילה פרידה עם העור מדג במשקל של קילו עד קילו וחצי
מלח, פלפל שחור
1 כף גרגירי כוסברה כתושים
1 כוס קמח
1 בצל ירוק

לרוטב

3 שיני שום קצוצות דק
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס
4 כפות מיץ ליים או לימון
4 כפות רוטב דגים או סויה
2 כפיות סוכר
מעט פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1 חותכים את נתחי פילה הדג לרצועות ברוחב של ס"מ וחצי. 2. מערבבים בצלחת עמוקה 1 כוס קמח עם מלח, פלפל וגרגירי כוסברה כתושים 3. מקמחים את האידרה בתערובת הקמח. 4. מחממים שמן עמוק לטיגון בווק או סיר רחב, כשהשמן חם מטגנים את האידרה עד שהיא משחימה. מספיגים בנייר ומניחים על צלחת 5. טובלים את רצועות הפילה בקמח ומטגנים בשמן העמוק - 6-7 חתיכות בכל פעם, עד שהן זהובות ופריכות. מניחים אותן בערימה על האידרה ומפזרים מעל תלתלי בצל ירוק. 6. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית. מגישים יחד.