אוכל
תמונת AVI׃ mako

פילה דניס עם קראסט ופירה כתום

דניס מצופה בקראסט ירקרק ופריך לצד פירה בטטה מושקע וסלט ברוטב שכדאי לאמץ

דקלה ממן | מאסטר שף | פורסם 17/01/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 צרור כוסברה

1 צרור פטרוזיליה

100 גרם צנוברים קלויים

5 שיני שום

שמן זית

4 חתיכות פילה דניס

פירורי פנקו

לפירה:

6-7 שיני שום קצוצות

1/2 דלורית חתוכה לקוביות

200 גרם דלעת חתוכה לקוביות

1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות

1 פחית חלב קוקוס

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

לסלט:

1/4 כפית דבש

מעט שמן

מיץ מחצי לימון

1/2 כפית שום כתוש

חרדל דיז'ון

טריאקי

תערובת עלים

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון קוצצים את הפטרוזיליה עם הכוסברה, חופן צנוברים קלויים ואת שיני השום ושמן הזית לעיסה הניתנת למריחה.

2 מעסים את הדגים בשמן זית, מניחים על תבנית ומכניסים לפעולת אפייה ל-12 דקות בחום של 200 מעלות. בזמן הזה, מוסיפים פירורי פנקו לעיסה. מוציאים את הדגים מהתנור ומסדרים מעליהם את התערובת עם הפנקו. מחזירים לתנור לפעולת גריל של עוד 5 דקות על מנת ליצור קראסט.

3 פירה כתום: מטגנים 6-7 שיני שום, מוסיפים את הדלעת, הדלורית ובטטה עד לטיגון קל עד שהכל מזהיב. מוסיפים את חלב הקוקוס. מבשלים על אש נמוכה עד שהכל מתחיל להיות רך ומתבלים במלח ,פלפל שחור ואגוז מוסקט לפי הטעם.

4 הסלט: מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת, סוגרים ומערבבים. שופכים על תערובת עלים שטופה ומיובשת. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים