אוכל
צילום׃ דניאל בר און

קציצות סרדינים על מצע קרם פטריות

קציצות סרדינים שמנמנות עם בצל ונבטוטי סלק לצד קרם פטריות עשיר ולצד ירקות שורש סגלגלים מאודים בלי יותר מדי עבודה

עידו קרוננברג | מאסטר שף | פורסם 09/03/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 קילו סרדינים מפולטים

1 בצל

נבטוטי סלק

1/2 כוס קמח

מלח

פלפל

כוס שמן

ירקות שורש סגולים

שמן זית

בצל סגול

פטריות שימאקי, פורטובלו פרוסות לרצועות

20 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 הקציצות: בסכין חדה  קוצצים את הסרדינים, הבצל ואת נבטוטי הסלק. מקמחים, ממליחים ומפלפלים ונותנים לתערובת לנוח.

2 במחבת מחממים שמן עמוק לטיגון. בתוך צלחת עם מעט קמח, יוצרים כדורים מהמסה שהכנו קודם, טובלים בקמח ומכניסים למחבת. מטגנים עד הזהבה, מוציאים ומניחים בצד.

3 חוצים את הירקות ומסדרים בסיר אידוי. לאחר שהם מתרככים, מזגגים את הירקות במחבת עם שמן זית. מוסיפים מלח ופלפל.

4 קרם הפטריות: קוצצים בצל סגול, מטגנים קלות, מוסיפים פטריות מסוגים שונים, מוסיפים מלח , פלפל ומעט חמאה. מבשלים עד לריכוך מלא של הפטריות.

5 הרכבת המנה: על צלחת מסדרים כמה כפות נדיבות מקרם הפטריות. מניחים מעל את הקציצות ומסדרים ליד את הירקות המאודים.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים