קציצות סרדינים על מצע קרם פטריות
קציצות סרדינים שמנמנות עם בצל ונבטוטי סלק לצד קרם פטריות עשיר ולצד ירקות שורש סגלגלים מאודים בלי יותר מדי עבודה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1/2 קילו סרדינים מפולטים
1 בצל
נבטוטי סלק
1/2 כוס קמח
מלח
פלפל
כוס שמן
ירקות שורש סגולים
שמן זית
בצל סגול
פטריות שימאקי, פורטובלו פרוסות לרצועות
20 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1 הקציצות: בסכין חדה קוצצים את הסרדינים, הבצל ואת נבטוטי הסלק. מקמחים, ממליחים ומפלפלים ונותנים לתערובת לנוח.
2 במחבת מחממים שמן עמוק לטיגון. בתוך צלחת עם מעט קמח, יוצרים כדורים מהמסה שהכנו קודם, טובלים בקמח ומכניסים למחבת. מטגנים עד הזהבה, מוציאים ומניחים בצד.
3 חוצים את הירקות ומסדרים בסיר אידוי. לאחר שהם מתרככים, מזגגים את הירקות במחבת עם שמן זית. מוסיפים מלח ופלפל.
4 קרם הפטריות: קוצצים בצל סגול, מטגנים קלות, מוסיפים פטריות מסוגים שונים, מוסיפים מלח , פלפל ומעט חמאה. מבשלים עד לריכוך מלא של הפטריות.
5 הרכבת המנה: על צלחת מסדרים כמה כפות נדיבות מקרם הפטריות. מניחים מעל את הקציצות ומסדרים ליד את הירקות המאודים.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים