חריימה פורל
כל מה שצריך בשביל חריימה מוצלח זה דג טוב שיידע לספוג את הרוטב האדום, הפשוט אך העילאי, לתוכו. כאן הפורל עושה את העבודה, ומביא תוצאות שבדוק שתנגבו מהצלחת עד הטיפה האחרונה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
פורל משפחתי במשקל קילו וחצי, פרוס ל-6, או 6 פילטים מ-3 דגים אישיים
לרוטב:
4 כפות שמן (זית או רגיל)
10 שיני שום, קצוצות
1 פלפל אדום חריף, קצוץ
3 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1/2 כפית קימל טחון
מלח
כוס מים
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים שום ופלפל חריף ומטגנים דקה, עד שעולה ריח אבל השום לא משחים. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים 4-3 דקות תוך כדי ערבוב.
2 מוסיפים פפריקה, כמון, קימל ומלח, מאדים עוד דקה, יוצקים כוס מים ומערבבים לקבלת רוטב דליל. טועמים ומתקנים תיבול.
3 מוסיפים את פרוסות הפורל ומכסים אותן ברוטב. מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות על להבה בינונית-נמוכה.
4 מוסיפים כוסברה קצוצה, מכסים שוב ומניחים למשך רבע שעה.
* כדאי לדעת! במתכון האורגינל אין בכלל שימוש במים וכל הרוטב מבוסס על שמן (משהו כמו חצי עד שלושת רבעי כוס). זה כמובן טעים מאוד, אז לשיקולכם.
המתכון באדיבות דרור פילץ ומעדניית פורל הדן.