אוכל
צילום׃ דן לב, מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא

קציצות סלמון שילדים אוהבים

בשביל ילד - כל ילד - ההבדל בין קציצה שמרחיקים לקציצה שמנסים יכול להיות הצורה המגניבה הזאת, כולל העין הירוקה. נשמע לכם ביזארי? כנראה מזמן לא הייתם ילדים

שי-לי ליפא | מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא | פורסם 09/01/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-14 קציצות:

500 גרם פילה סלמון טרי טחון

1 גבעול בצל ירוק פרוס לעיגולים דקים (לא חובה)

שלושת רבעי כוס פירורי לחם

3 כפות מיץ לימון

2 כפות קטשופ

1 כף שמן קנולה

מלח

לקישוט:

14 גרעיני אפונה מוקפאים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מערבבים את החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה וקצת דביקה.

3 יוצרים כדורים בקוטר 5 ס"מ. מעצבים מכל כדור קציצה בצורת דג ומניחים בתבנית.

4 נועצים גרעין אפונה בכל "ראש" של הדג, כדי ליצור עין.

5 אופים 15-10 דקות עד להזהבה קלה. חשוב להימנע מאפיית יתר וייבוש הקציצות.

המתכון מתוך הספר "מטבח בריא לילדים" של שי-לי ליפא