אוכל

סינטה במילוי קוסקוס

המנה הישראלית של אלקנה ביטון

אלקנה ביטון | מאסטר שף | פורסם 22/11/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם קוסקוס מלא עשוי ברגע
400 גרם סינטה מינשרת פרוסה לעובי 3 מ"מ
100 גרם פיסטוק קלוי גם
2 כפות סילאן
בקבוק יין אדום
בצלצלי שלוט
2 כפות נענע
כפית ג'ינג'ר כתוש
2 כפיות עירית קצוצה
שמן זית
קורט קינמון
מלח
פלפל
100 גרם רימון מנוקה

אופן ההכנה:

1 מניחים 200 גרם קוסקוס מלא בקערה, מערבבים עם מעט מלח ופלפל ושמן זית ויוצקים מים קצת מעל גבוה הקוסקוס. מערבבים ומכסים ל-5 דקות. 2. לאחר 5 דקות פותחים את הקערה עם הקוסקוס ומוסיפים את שאר המרכיבים. 3. במחבת נפרדת מצמצמים יין עם שלושה בצלצלי שלוט ו-100 גרם זרעי רימון. 4. פורסים את נתחי הסינטה על נייר פרגמנט שמונח על משטח ישר וממלאים במילית של הקוסוקוס. יוצרים רול מאורך ומניחים במקרר למשך 20-30 דקות. 5. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הנתח. 6. פורסים לשני עיגולים מטפטפים את היין המצומצם, מפזרים את גרגרי הרימון ומגישים.