סלמון מזוגג ברוטב טריאקי ביתי
כמה כיף לגלות שבשביל רוטב טריאקי משובח ממש לא צריך לצאת מהבית - רק לערבב רוטב סויה עם כמה מרכיבים ולחמם על האש. הטריאקי מוכן? עכשיו תוסיפו אותו לפילה סלמון, ותגלו כמה שהחיים טובים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
לדג:
6 נתחי פילה סלמון עם עור במשקל 150 גרם כל אחד
2 כפות שמן זית
1/3 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב הטריאקי:
1/2 כוס רוטב סויה
1/2 כוס מים
4 כפות מיץ תפוזים
5 כפות דבש
4 כפות יין לבן
1/3 כוס סוכר
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ
1/3 פלפל צ'ילי אדום, פרוס לפרוסות דקות
2 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הרוטב: יוצקים לסיר את רוטב הסויה וחצי מכמות המים, מוסיפים את שאר חומרי הרוטב למעט הקורנפלור ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית.
2 טורפים היטב בקערה את הקורנפלור עם המים שנותרו עד לקבלת בלילה חלקה, מנמיכים את הלהבה ויוצקים אל הסיר באיטיות את בלילת הקורנפלור תוך כדי ערבוב במטרפה.
3 מביאים את הרוטב לרתיחה תוך כדי ערבוב, מבשלים ברתיחה עדינה כדקה וחצי עד שהרוטב מסמיך ומסירים מהאש.
4 משמנים, ממליחים ומפלפלים את נתחי הסלמון, מחממים מחבת נון-סטיק וצורבים את הדג כשתי דקות על צד העור.
5 מחממים את התנור לחום של 200 מעלות מצב גריל עליון.
6 מניחים את פילה הדג על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, כשצד העור פונה למעלה. יוצקים בנדיבות רוטב טריאקי על הדג ואופים 7 דקות.
7 מוציאים את הדג מהתנור, מעבירים לצלחות הגשה ומגישים עם ירקות מאודים או אורז יחד עם הרוטב שנותר.
>> בשבוע שעבר הכנו חצילים מאודים מעולים
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!