אוכל

סלמון מזוגג ברוטב טריאקי ביתי

כמה כיף לגלות שבשביל רוטב טריאקי משובח ממש לא צריך לצאת מהבית - רק לערבב רוטב סויה עם כמה מרכיבים ולחמם על האש. הטריאקי מוכן? עכשיו תוסיפו אותו לפילה סלמון, ותגלו כמה שהחיים טובים

| קיקומן | פורסם 24/12/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 119 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לדג:

6 נתחי פילה סלמון עם עור במשקל 150 גרם כל אחד

2 כפות שמן זית

1/3 כפית מלח

1/3 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב הטריאקי:

1/2 כוס רוטב סויה

1/2 כוס מים

4 כפות מיץ תפוזים

5 כפות דבש

4 כפות יין לבן

1/3 כוס סוכר

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ

1/3 פלפל צ'ילי אדום, פרוס לפרוסות דקות

2 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הרוטב: יוצקים לסיר את רוטב הסויה וחצי מכמות המים, מוסיפים את שאר חומרי הרוטב למעט הקורנפלור ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית.

2 טורפים היטב בקערה את הקורנפלור עם המים שנותרו עד לקבלת בלילה חלקה, מנמיכים את הלהבה ויוצקים אל הסיר באיטיות את בלילת הקורנפלור תוך כדי ערבוב במטרפה.

3 מביאים את הרוטב לרתיחה תוך כדי ערבוב, מבשלים ברתיחה עדינה כדקה וחצי עד שהרוטב מסמיך ומסירים מהאש.

4 משמנים, ממליחים ומפלפלים את נתחי הסלמון, מחממים מחבת נון-סטיק וצורבים את הדג כשתי דקות על צד העור.

5 מחממים את התנור לחום של 200 מעלות מצב גריל עליון.

6 מניחים את פילה הדג על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, כשצד העור פונה למעלה. יוצקים בנדיבות רוטב טריאקי על הדג ואופים 7 דקות.

7 מוציאים את הדג מהתנור, מעבירים לצלחות הגשה ומגישים עם ירקות מאודים או אורז יחד עם הרוטב שנותר.

>> בשבוע שעבר הכנו חצילים מאודים מעולים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!