אוכל
צילום׃ jupiter images

גרניטה תותי שדה צ'ילי ושמפניה עם שיפודי שרימפס צרובים

סינפוניה מופלאה של טעמים ריחות ומרקמים

שפים יולי וחן מזרחי | mako | פורסם 02/11/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

300 גר תותי שדה נקיים
1/4 כוס שמפניה (ניתן להחליף ביין לבן מבעבע)
1 סמ פלפל צ'ילי ירוק
5 עלי בזיליקום
מיץ לימון
1 כפית סוכר
6 שרימפסים משופדים על שני שיפודים (3 בכל אחד)

אופן ההכנה:

את כל חומרי הגרניטה (למעט שמפניה) טוחנים בבלנדר עד לקבלת מסה אחידה. מעבירים לקערה ומוסיפים שמפניה. מעבירים למקפיא. כשהגרניטה קפואה צורבים את השיפודים משני הצדדים. מפזרים מלח ופלפל בזמן הצריבה.

אופן ההגשה:

מוציאים מהמקפיא את הגרניטה, מפוררים עם מזלג ומסדרים בכוס מרטיני עם רגל נמוכה. מכניסים פנימה את השיפודים (זה נראה כמו שני קשים) ומקשטים בשערות בזיליקום.