אוכל

דג מטוגן בטמפורה

ברוח הטיגון של חנוכה: בואו להכין דג טעים טעים, שמושרה בתערובת אסייתית של ג'ינג'ר, רוטב סויה ויין לבן ואז מטוגן בטמפורה בשמן עמוק. הוספתם צ'יפס לחגיגה? אתם אנשים מאושרים

| קיקומן | פורסם 26/11/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 יחידות פילה דג בורי, ללא עור

1 שן שום, קלופה

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף

1/2 כוס רוטב סויה

1/2 כוס יין לבן

2 כפות סוכר

1 ליטר שמן, לטיגון

לטמפורה:

1 וחצי כוסות תערובת קמח טמפורה (או קמח מעורבב עם קורנפלור ביחס של 3 ל-1)

1 וחצי כוסות מים קרים

2 לימונים, חתוכים לרבעים

אופן ההכנה:

1 מגררים דק בפומפייה את השום ושורש הג'ינג'ר.

2 מערבבים היטב בקערה את רוטב הסויה, היין, הסוכר, השום והג'ינג'ר עד שהסוכר נמס לחלוטין.

3 חותכים באלכסון את פילה הדג לרצועות ברוחב 2 ס"מ ומשרים במרינדת הסויה למשך 20 דקות.

4 מוציאים את הנתחים מהמרינדה, מעבירים לצלחת וסופגים את שארית המרינדה מהנתחים בעזרת מגבת נייר.

5 מחממים את השמן בסיר מעל להבה בינונית. גובה השמן בסיר צריך להיות לפחות 3 ס"מ.

6 מערבבים את תערובת קמח הטמפורה עם המים עד לקבלת בלילה אחידה. מקפידים שלא לערבב יתר על המידה.

7 טובלים רבע מכמות נתחי הדג בבלילת הטמפורה ומקפידים שיהיו עטופים בבלילה מכל צדדיהם. מניחים אותם בעדינות בשמן החם בעזרת מלקחיים ומטגנים למשך דקה וחצי עד שמעטה הטמפורה הופך זהוב. מוציאים את נתחי הדג המטוגנים לצלחת שמרופדת במגבת נייר. חוזרים על הפעולה עם יתר הנתחים.

8 מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם עם רבעי לימונים וצ'יפס.

>> המדריך לצ'יפס המושלם

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לסופגניות
>> כל המתכונים ללביבות