אוכל
צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל

קציצות דגים

בדיוק בזמן לקראת שבת, ענת אלישע חולקת איתנו את המתכון שלה לקציצות דגים - נסיכת הנילוס וטונה - וכבר לפי כמות הפלפלים שבפנים (טריים, מיובשים וחריפים) אנחנו יודעים שהן הולכות לגנוב את ההצגה

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 24/01/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

 

מרכיבים :

400 גרם פילה נסיכת הנילוס טרי, טחון

300 גרם דג טונה טחון (אפשר קפוא)

רבע צרור כוסברה, קצוץ

רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ

בצל בינוני, קצוץ דק

חצי כפית קליפת לימון מגוררת

כף שמן זית

לרוטב:

שיניים מראש שום שלם, קלופות

2 פלפל שושקה, חתוכים

3-4 פלפל יבש מתוק

חצי צרור כוסברה, קצוץ

3-4 גזרים, חתוכים למקלות (לא חובה)

כפית מלאה מלח (או לפי הטעם)

חצי כוס שמן

כף רסק עגבניות

כוס וחצי מים

אופן ההכנה:

1 לשים היטב את כל מרכיבי הקציצות בקערה. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה.

2 בינתיים מכינים את הרוטב: שמים בסיר רחב את השום, הפלפלים, הכוסברה, העגבניות הפרוסות, הגזר, התבלינים והשמן.
מביאים לרתיחה ומערבבים כ-2 דקות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות ומערבבים שוב.


3 מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר. מבשלים את הרוטב כ-20 דקות על להבה נמוכה-בינונית.

4.
יוצרים קציצות מהעיסה ומוסיפים לסיר המבעבע. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-35 דקות או עד שהרוטב מסמיך.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

בתיאבון!