צילום׃ דן לב, על השולחן אקספרס, הוצאת על השולחן
סלמון בשום, נענע ודבש
אחרי כמה שעות במרינדה, כל מה שצריך זה להכניס את החמוד הזה לתנור - ככה, כמו שהוא, עם התבנית והמשרה. התוצאה: דג אפוי מושלם עם מעטה פריך ופציח, בזכות הדבש
מיכל מוזס | על השולחן אקספרס, הוצאת על השולחן
| פורסם 31/10/17
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
נתח הסלמון שוהה כמה שעות במרינדה טעימה של לימון-נענע-שום ודבש וגם נאפה בתוכה, ולכן האפייה ממש קצרה. אין אפילו צורך לכסות. בזכות הדבש נוצר על פני הנתח מעטה פריך וטעים.
מרכיבים (10 מנות):
פילה סלמון במשקל קילו וחצי עד 2 קילו
למרינדה
מיץ מלימון אחד
1 כוס עלי נענע קצוצים
20 שיני שום, קצוצות או פרוסות
4 כפות דבש
חצי כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בהם את הסלמון במשך 4 שעות בקירור בתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 אופים את הסלמון 20-18 דקות ללא כיסוי. הוא יקבל קראסט שחום בזכות הדבש.