אוכל
צילום׃ דן לב, על השולחן אקספרס, הוצאת על השולחן

סלמון בשום, נענע ודבש

אחרי כמה שעות במרינדה, כל מה שצריך זה להכניס את החמוד הזה לתנור - ככה, כמו שהוא, עם התבנית והמשרה. התוצאה: דג אפוי מושלם עם מעטה פריך ופציח, בזכות הדבש

מיכל מוזס | על השולחן אקספרס, הוצאת על השולחן | פורסם 31/10/17 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 197 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

נתח הסלמון שוהה כמה שעות במרינדה טעימה של לימון-נענע-שום ודבש וגם נאפה בתוכה, ולכן האפייה ממש קצרה. אין אפילו צורך לכסות. בזכות הדבש נוצר על פני הנתח מעטה פריך וטעים.

מרכיבים (10 מנות):

פילה סלמון במשקל קילו וחצי עד 2 קילו

למרינדה

מיץ מלימון אחד

1 כוס עלי נענע קצוצים

20 שיני שום, קצוצות או פרוסות

4 כפות דבש

חצי כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בהם את הסלמון במשך 4 שעות בקירור בתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 אופים את הסלמון 20-18 דקות ללא כיסוי. הוא יקבל קראסט שחום בזכות הדבש.