אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

לוקוס עם שום, כוסברה, לימון ומנגולד

דג לוקוס פשוט להכנה ברוטב עם שמן זית, לימון עלי מנגולד, כוסברה והמון שום

אביב משה | mako אוכל | פורסם 06/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 נתחי לוקוס נקיים מעצמות, במשקל 200 גרם כל אחד

שמן זית

10 שיני שום

1 חבילה מנגולד, חתוכה לרצועות גסות

1 גזר פרוס דק

1 פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות

1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות

1/4 כפית כמון

1/4 כפית כורכום

מלח

1/2 כוס מיץ לימון

1/2 1 ליטר ציר דגים

צרור עלי כוסברה, קצוצים

אופן ההכנה:

1 לדגים: מחממים מחבת עם שמן זית, צולים את הדגים מכל צד כ-2 דקות ומעבירים לתנור חם בחום של 200 מעלות כ-8 דקות. 2. לרוטב: בסיר רחב מטגנים את שיני השום, המנגולד והגזר. מוסיפים את הפלפלים החריפים, תפוחי האדמה, התבלינים ומיץ הלימון. 3. מוסיפים את ציר הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות. 4. מניחים כל נתח דג במרכז צלחת, מוזגים מעל רוטב ומפזרים כוסברה.