אוכל

דג לוקוס עם מנגו

על אורז שחור וקרפצ'יו סלק

קרין אלמליח | מאסטר שף | פורסם 14/10/10 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 פילה לוקוס
1 פילה טונה
אורז שחור
2 וחצי כוסות מים
אצות ים וואקמה
1 קלח תירס
סלק
3 עלי מנגולד
נבטי חמניות
ג'ינגר
מנגו
שמנת מתוקה
גרגרי רימון
אננס
אגס
ליצ'י
בצל שלוט
כוסברה
עירית
רוזמרין
טימין
מרווה
ביצי סלמון
חומץ בלסמי
כף קורנפלור
לימון
רוטב סויה
אבקת וואסבי
כפית סוכר חום
מלח שחור גס
מאדה מקש (סיר סיני)

אופן ההכנה:

1 מכניסים את כוס האורז עם 2 כוסות וחצי מים. מוסיפים למים את אצות הוואקמה ומבשלים עם מכסה סגור למשך 50 דקות על אש קטנה. 2. חותכים את האננס, ליצ'י והאגס לקוביות, מעבירים למחבת, מוסיפים 2 כפות רוטב סויה, כפית סילן, חצי כפית קורנפלור ומבשלים במשך דקה. מניחים בצד ומפזרים מעט עלי כוסברה קצוצים. 3. מכסים את הסיר מקש בכל עשבי התיבול ועלי המנגולד. מניחים מעל את הפילה לוקוס, מניחים את פרוסות הלימון על הדג ומבשלים למשך 10 דקות. 4. מערבבים במיקסר את המנגו עם 4 כפות שמנת, חצי כפית חומץ בלסמי וחצי כפית ג'ינגר מגורד 5. בקערה נפרדת מערבבים מים, כף וואסבי, כפית סוכר חום . חותכים את הסלק לפרוסות דקות ומוסיפים אותם לקערה להשריה. 6. חותכים את פילה הטובנה לפרוסות קרפצ'יו דקות. 7. מסדרים את הצלחת - מורחים את רוטב המנגו, מניחים מעליו את פילה הלוקוס, מעליו את קרפצ'ו הטונה. בצד הצלחת מניחים את האורז השחור עם אצות הים, עליו מפזרים מעט ביצי סלמון ומוסיפים את הפירות המבושלים. 8. בצלחת נפרדת מניחים את קרפצ'יו הסלק, מפזרים מעל מלח שחור, גרגירי תירס וכמה זרעי חמניות.