אוכל
צילום׃ דניאל בר און

מרק מיסו אסייתי עם סלמון וירקות

מנה אסייתית של מרק מיסו עם ברוקולי, פטריות אנוקי וסלמון

מסרט וולדמיכאל | מאסטר שף | פורסם 21/03/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

300 גרם סלמון

3 כפות משחת מיסו לבן

1/2 ליטר ציר דגים (או מים)

חצי צ'ילי אדום טרי

2 ס"מ ג'ינג'ר

1 עלה קפיר ליים

ראש ברוקולי

1/4 ראש כרוב

ראש וחצי פטריות אנוקי, מופרדות

שמן שומשום להגשה

אופן ההכנה:

1 במחבת עמוק או סיר גדול ממיסים את המיסו עם ציר הדגים, חשוב לשים לב לא לתת לזה לרתוח!

2 חותכים את הצ'ילי והג'ינג'ר לעיגולים דקים, ומכניסים עם הקפיר ליים למחבת.

3 מכניסים למחבת את הסלמון כשהעור שלו כלפי מטה. משקים בעזרת כף את הסלמון ללא הפסקה ברוטב במחבת, על מנת שגם החלק העליון של הדג יתחמם ולא יתייבש. כשהדג מוצק מלמעלה הוא מבושל.

4 מוציאים את הדג בעדינות רבה ומניחה בצלחת. חותכת את הירקות באופן גס, מכניסים לסיר ומבשלים כ-5 דקות.

5 בינתיים, מקלפים את העור של הדג ומפוררים אותו לפי כיוון הסיבים – לכדי רצועות דקות.

6 מכינים את צלחות המרק להגשה – יוצקים שמן שומשום בכל קערה ומצפים אותה בשכבה דקה. מניחים בקערה מעט ירקות, מעליהם מעט רצועות סלמון, שוב ירקות ושוב סלמון. שופכים מסביב לשכבות את המרק, כך שיהיה בגובה של שליש הירקות והדג.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים