אוכל
צילום׃ הילה רוטברג

הטונה של יורם ארבל

הללויה של דג מפולפל ברוטב מירין

יורם ארבל | יום חדש, תכנית הבוקר של קשת | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

• נתחי טונה במשולשים קפואים יש להפשירם לשטוף ולהניח על מגבת נייר.
• שמן זית
• פלפל שחור גרוס גס טרי
• בקבוק של מירין
• רוטב סויה
• אבקת מוסקט
• פלפל שחור גרוס דק

אופן ההכנה:

• מפלפלים את נתחי הטונה רק בצד אחד. • חותכים מהם פרוסות בעובי של 2 וחצי ס"מ (מקבלים בערך 4 נתחים מכל אחד). • שופכים רוטב מירין לסיר קטן יחד עם רוטב הסויה - עד שהופך לסירופ מצומצם. • מחממים מחבת ברזל לחום גבוה. • אחרי שהרוטב מצומצם וחם, מניחים את הנתחים במחבת. • כאשר הטונה מלבינה בצד אחד הופכים אותה לצד השני ומוסיפים את הרוטב בצד.