צילום׃ הילה רוטברג
הטונה של יורם ארבל
הללויה של דג מפולפל ברוטב מירין
יורם ארבל | יום חדש, תכנית הבוקר של קשת
| פורסם 07/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
• נתחי טונה במשולשים קפואים יש להפשירם לשטוף ולהניח על מגבת נייר.
• שמן זית
• פלפל שחור גרוס גס טרי
• בקבוק של מירין
• רוטב סויה
• אבקת מוסקט
• פלפל שחור גרוס דק
אופן ההכנה:
• מפלפלים את נתחי הטונה רק בצד אחד. • חותכים מהם פרוסות בעובי של 2 וחצי ס"מ (מקבלים בערך 4 נתחים מכל אחד). • שופכים רוטב מירין לסיר קטן יחד עם רוטב הסויה - עד שהופך לסירופ מצומצם. • מחממים מחבת ברזל לחום גבוה. • אחרי שהרוטב מצומצם וחם, מניחים את הנתחים במחבת. • כאשר הטונה מלבינה בצד אחד הופכים אותה לצד השני ומוסיפים את הרוטב בצד.