אוכל
יח``צ׃ mako

בס ים תיכוני ברוטב עסיסי

את הדג הזה צריך להשרות במשרה מלאת טעמים למשך לפחות שעתיים (אם לא לילה שלם), אבל כשהוא ייצא מהתנור, תבינו שזה היה שווה את זה. מתכון מהספר שף אישי

יותם גבעול | mako | פורסם 11/06/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (4 מנות):

לדגים:

4 נתחי פילה בס נקיים (במשקל 190 גרם כל אחד)

4 גבעולי בצל ירוק שלמים

למשרה:

1 צרור כוסברה קצוצה דק

8 גבעולי בצל ירוק, פרוסים

1 גבעול לימונית קצוץ דק

1 כפית ג'ינג'ר, מגורר

חצי כוס רוטב סויה

רבע כוס שמן שומשום

1 כף דבש

1 כפית שומשום

2 כפיות פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את חומרי המשרה לתערובת אחידה.

2 מוסיפים את נתחי הדג ומכסים אותם בנוזלי המשרה ובעלים הירוקים הקצוצים. מכסים בפלסטיק נצמד ומשהים במקרר לשעתיים לפחות ועד לילה שלם.

3 מחממים תנור ל־150 מעלות.

4 צורבים את נתחי הדג במחבת לוהטת, כדקה מכל צד.

5 יוצקים כפות מספר מנוזלי השרייה על הדגים ומכניסים לתנור למשך 10-15 דקות. מומלץ להזיז את נתחי הדג כעבור דקות מספר, כדי שלא יידבקו לתבנית.

6 מוציאים את הדגים מהתנור ומניחים לדקות אחדות. מעבירים לצלחות, יוצקים על הדגים את הרוטב מהמחבת ומגישים. אפשר להוסיף גבעולים אחדים של בצל ירוק לקישוט ולטעם.

** אם אין מחבת שמתאימה גם לתנור, מעבירים את הדגים והבצלים לתבנית לאחר הצריבה, מוסיפים את הרוטב וממשיכים במתכון כרגיל.

** אפשר להחליף את הדבש בסוכר חום או סירופ מייפל טהור או מולסה (דבשה) נטולת גופרית או סילאן תמרים.