אוכל
יח``צ׃ mako

בס ים תיכוני - מתכון מהספר "שף אישי"

מנה עסיסית ומרעננת שעושה כבוד לדג

יותם גבעול | null | פורסם 11/06/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 נתחי פילה בס נקיים במשקל 190 גרם כל אחד
4 גבעולי בצל ירוק שלמים

למשרה

1 צרור כוסברה קצוצה דק
8 גבעולי בצל ירוק פרוסים
1 גבעול לימונית קצוץ דק
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
½ כוס רוטב סויה
¼ כוס שמן שומשום
1 כף דבש
1 כפית שומשום
2 כפיות פלפל שחור

אופן ההכנה:

הכנה:1 מערבבים בקערה את חומרי המשרה לתערובת אחידה.2. מוסיפים את נתחי הדג ומכסים אותם בנוזלי המשרה ובעלים הירוקים הקצוצים. מכסים בפלסטיק נצמד ומשהים במקרר לשעתיים לפחות ועד לילה שלם.3. מחממים תנור ל־150 מעלות. צורבים את נתחי הדג במחבת לוהטת, כדקה מכל צד.4. יוצקים כפות מספר מנוזלי השרייה על הדגים ומכניסים לתנור למשך 10-15 דקות. מומלץ להזיז את נתחי הדג כעבור דקות מספר, כדי שלא יידבקו לתבנית.5. מוציאים את הדגים מהתנור ומניחים לדקות אחדות. מעבירים לצלחות, יוצקים על הדגים את הרוטב מהמחבת ומגישים. אפשר להוסיף גבעולים אחדים של בצל ירוק לקישוט ולטעם.

הערה: אם אין מחבת שמתאימה גם לתנור – מעבירים את הדגים והבצלים לתבנית לאחר הצריבה, מוסיפים את הרוטב וממשיכים במתכון כרגיל.