אוכל
תמונת AVI׃ mako

דג דניס על מצע מרק קרם כרובית עם סלט כרובית מטוגנת

פילה דג מטוגן, מוגש על סלט חם של כרובית מטוגנת לצד קרם כרובית חלק

תום פרנץ | מאסטר שף | פורסם 16/11/12 
  • זמן עבודהחמישים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 פילטים של דניס טרי

בצל קטן

גזר קטן

חצי קולרבי

חצי ראש שומר או סלרי

מעט קמח

ראש כרובית גדול

מיכל שמנת מתוקה

מלח פלפל לפי הטעם

4 כפות פירורי לחם פנקו

חופן עלי פטרוזיליה וכוסברה

מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 קוצצים דק את הבצל , הגזר, הקולרבי והשומר (או הסלרי), ומטגנים בסיר עם 5 כפות שמן זית עד להתרככות הירקות. מוסיפים כף קמח מנופה וממשיכים לטגן. מוסיפים חצי כרובית מפורקת ומערבבים היטב. מטגנים עוד קצת יחד (הירקות לא אמורים להזהיב). מכסים במים ומביאים לסף רתיחה עד להתרככות קלה של הכרובית.

2 טוחנים את תכולת הסיר בבלנדר מוט, מוסיפים שמנת מתוקה, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטחון עד לקבלת קרם חלק. למי שרוצה תוצאה יותר איכותית ניתן לאחר הטחינה להעביר שוב במסננת.

3 את חצי הראש השני של הכרובית מפרקים לפרחים קטנים ללא הגבעולים. מערבבים בשמן זית ומעט מלח ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה עד לשיזוף קל.

4 מחממים מחבת, מפזרים את הפנקו עם 3 כפות שמן זית ומחממים יחד. מוספים את הכרובית מהתנור וממשיכים לערבב יחד. מעבירים לקערה , בודקים תיבול ומערבבים פנימה פטרוזיליה וכוסברה קצוצה, ומיץ לימון.

5 להכנת הדג: חותכים כל פילה לשני חצאים. בצלחת מפזרים קמח מתובל במלח ופלפל ומקמחים בו את הפילטים. מטגנים בשמן זית - קודם כל בצד העור, כדקה. הופכים למספר שניות לצד השני והדג מוכן.

6 להגשת המנה: מסדרים בעזרת רינג על צלחת עמוקה כמות בגובה 2 ס"מ מסלט הכרובית החם, שופכים מסביב את קרם הכרובית בגובה חצי ס"מ מוציאים את הרינג ומניחים את הפילטים על מצע הסלט החם.

* כדאי להקפיד שהסלט והקרם יהיו בטמפרטורה דומה, לפני שמניחים עליהם את הדג החם.

* אפשר לקשט את הדג עם מעט פטרוזיליה קצוצה ורבע לימון לתיבול הדג לפי הטעם.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!