פילה אדמונית על פירה פרמזן לצד סלט אייסברג
מנה עסיסית ומרעננת של אביבה פיבקו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
8 פילה אדמונית
חצי כוס קמח לבן
מלח ופלפל
2 כפות חמאה
1 ק"ג תפוח אדמה
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1 ביצה
2 כפות חמאה
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
מעט פטרוזיליה
2 כפות שמן ליטר וחצי מים רותחים
מרכיבים :
לסלט אייסברג
חסה איסברג 1
2 ביצים קשות
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
מעט פטרוזיליה קצוצה
לרוטב
2 כפות מיונז
2 כפיות חרדל
שמן קנולה
כפית חומץ
כפית סוכר
כפית מלח
כלים דרושים
סיר
קערה גדולה
מועך פירה
צלחת לקמח
מחבת לטיגון הדגים
מחבת קטנה לשקדים
קערה לסלט
שייקר לרוטב
אופן ההכנה:
אופן הכנת הפירה:1 מקלפים ומבשלים בסיר עם מים רותחים את תפוחי האדמה עד כדי ריכוך.2. מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים ביצה, חמאה, גבינת פרמזן וכפית מלח.אופן הכנת פילה הדג:1. מקמחים את הדגים בקמח מתובל במלח ופלפל שחור.2. מטגנים בחמאה. ומניחים על צלחת עם נייר סופג3. במחבת נפרדת מטגנים בחמאה את השקדים.אופן ההכנת הסלט והרוטב:1. קורעים את עלי החסה (לא לחתוך בסכין,כי זה גורם לחסה להשחיר)2. מגוררים ביצים קשות לחתיכות קטנות, מפזרים מעל ומוסיפים את הפטרוזיליה ואגוזי המלך.3. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים מעל הסלט ממש לפני ההגשה.