צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל
קציצות טונה מרוקאיות
אבי ביטון הכיר לנו את קציצות הטונה האלה אי שם בימי הקורונה העגומים, שבהם - ממש כמו עכשיו - הסתגרנו בבתים בתחושות של חרדה וחוסר ודאות. זמן טוב להיזכר בהן וברוטב המרוקאי הדשן שהוא שידך להן ולהיכנס למטבח
אבי ביטון | ישראל מבשלת יחד
| פורסם 16/10/23
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
3 קופסאות טונה, מסוננות
6 כפות פירורי לחם
צרור כוסברה, קצוץ
1 בצל לבן, קצוץ דק
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
מלח
פלפל שחור
ביצה
5 שיני שום, כתושות
שמן, לטיגון
לרוטב:
רבע כוס שמן קנולה
10 שיני שום, כתושות
4 עגבניות, קצוצות
פלפל אדום חריף, פרוס דק
1 כף פפריקה מרוקאית
כפית כמון
צרור כוסברה, קצוץ
כף גדושה אריסה מרוקאית
כפית שטוחה כורכום
3 וחצי כוסות מים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורים במשקל כ-70 גרם כל אחד. מצננים להתייצבות.
2 מטגנים את הקציצות בשמן חצי עמוק.
3 הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את השום, העגבניות והפלפל. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
4 מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מכניסים את הקציצות אחת אחת ומבשלים 15 דקות.