סביח 2
מנת החציל המוכרת משתדרגת בביצים קשות, סרדינים מטוגנים ורוטב עגבניות חריף ומושקע
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
ביצים קשות
1 חציל קרוע ביד
11/2 כוס שמן זית
לטחינה
1/2 כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון אחד
מלח ים
לפארפום שרי
1 ק"ג עגבניות שרי תמר
1 פלפל ירוק חריף
4 שיני שום גדולות קלופות
5 כפות שמן זית איכותי
לרוטב פלפל חריף
3 פלפלים ירוקים חריפים
3 שיני שום קלופות
6 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי
לסרדינים
4 סרדינים שלמים. לבקש ממוכר הדגים לפלט ל-4 פרפרים.
1 חלת סופר
4 עגבניות גדולות
1 צרור פטרוזיליה
1 פלפל ירוק חריף
½ כוס שמן זית
קמח
אופן ההכנה:
1 להכנת פארפום שרי: חוצים עגבניות שרי לאורכן. חותכים פלפל חריף לטבעות. פורסים דק את השום. מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים פלפל ירוק ומטגנים. מוסיפים שום וזמן קצר לאחר מכן מוסיפים את העגבניות. מכסים את הסיר ומבשלים 3-4 דקות. מעבירים את תבשיל העגבניות למסננת צפופה ודוחסים את התבשיל דרך המסננת לקבלת נוזל נקי.
2 להכנת רוטב פלפל חריף: במכתש ועילי כותשים את הפלפל עם השום והמלח. מוסיפים שמן זית (אפשר להכין גם במעבד המזון).
3 להכנת הטחינה: יוצקים טחינה גולמית לקערה ופותחים אותה עם מים עד למרקם הרצוי. מוסיפים מיץ מלימון טרי ומלח ים.
4 להכנת החציל: מחממים את שמן הזית במחבת. מטגנים את החציל ומעבירים לנייר סופג.
5 להכנת הסרדינים: קורעים מהחלה את החלק הלבן לקרעים, חוצים את העגבניות וסוחטים מעל קרעי החלה, קוצצים פטרוזיליה ופלפל חריף ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את שמן הזית והמלח ומערבבים.
6 מחזיקים פילה סרדין ביד אחת, מסדרים מתערובת החלה על גבי החלק הפנימי של הסרדין וסוגרים עם פילה הסרדין השני.
7 מקמחים את הסרדינים.
8 מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הסרדינים 3-4 דקות. מעבירים לנייר סופג.
9 להרכבת המנה: מחממים במחבת את פארפום העגבניות. מניחים את פילה הסרדין המטוגן ברוטב העגבניות החם ומבשלים יחד 3-4 דקות. מורידים האש.
10 מוסיפים חציל מטוגן, טחינה, רוטב פלפל חריף וביצה קשה.