צילום׃ דניאל לילה, mako אוכל
קציצות דג
קציצות מדג לבן טרי עם עשבי תיבול ברוטב עגבניות חריף עם המון שום
חיים כהן | mako אוכל
| פורסם 06/04/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 קילו דג (מוסר, לוקוס או אינטיאס), קצוץ
מעט נענע קצוצה
מעט פטרוזיליה קצוצה
מעט כוסברה קצוצה
200 גרם תפוח אדמה אפוי, מגורר בפומפייה
מלח
שמן, לטיגון
לרוטב:
10 עגבניות חלוטות, קלופות וחתוכות לרבעים (ללא העוקץ)
שמן זית
20-25 שיני שום שלמות
4-5 פלפלים ירוקים חריפים
מלח
אופן ההכנה:
1 לקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות, יוצרים קציצות עגולות ושטוחות במשקל 40 גרם כל אחת, ומטגנים. שומרים במקרר.
2 לרוטב: מלהיטים מחבת גדולה עם שמן זית, שום ופלפל חריף, ומטגנים עד שריח השום עולה, מוסיפים עגבניות ומלח, ממשיכים בבישול מהיר על אש גבוהה עד שהשום מתרכך, טועמים ומתקנים תיבול. מסננים מעודפי הנוזלים במידה ויש, מוסיפים את הקציצות, מבשלים 5 דקות ומגישים.