אוכל
צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור

שרימפס ברוטב חמאה, שום ויין

המעדן הכי טעים ואלגנטי שמגיע מהים ברוטב חמאה מעודן

אלכס פלטינסקי | מסעדת "על המים" | פורסם 02/06/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.5 1029 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם שרימפס נקיים ללא ראשים
2 שיני שום כתושות
כף חמאה
חצי כוס יין לבן יבש
250 מ"ל שמנת מתוקה ( 42%-38%)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מיץ מחצי לימון סחוט
מלח

אופן ההכנה:

1 מאדים את השום עם החמאה במחבת.

2 מוסיפים את השרימפס.

3 ממשיכים לאדות עד שהשרימפס מקבל גוון אדמדם.

4 מוסיפים את היין הלבן ולאחריו את השמנת ומביאים לרתיחה.

6 מוציאים את השרימפס.

7 מוסיפים את הלימון וממשיכים לצמצם את הרוטב עד לקבלת סמיכות רצויה.

8 מוסיפים מלח לפי הטעם, מכבים את האש ומחזירים את השרימפס למחבת.

9 מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.