צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור
שרימפס ברוטב חמאה, שום ויין
המעדן הכי טעים ואלגנטי שמגיע מהים ברוטב חמאה מעודן
אלכס פלטינסקי | מסעדת "על המים"
| פורסם 02/06/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
500 גרם שרימפס נקיים ללא ראשים
2 שיני שום כתושות
כף חמאה
חצי כוס יין לבן יבש
250 מ"ל שמנת מתוקה ( 42%-38%)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מיץ מחצי לימון סחוט
מלח
אופן ההכנה:
1 מאדים את השום עם החמאה במחבת.
2 מוסיפים את השרימפס.
3 ממשיכים לאדות עד שהשרימפס מקבל גוון אדמדם.
4 מוסיפים את היין הלבן ולאחריו את השמנת ומביאים לרתיחה.
6 מוציאים את השרימפס.
7 מוסיפים את הלימון וממשיכים לצמצם את הרוטב עד לקבלת סמיכות רצויה.
8 מוסיפים מלח לפי הטעם, מכבים את האש ומחזירים את השרימפס למחבת.
9 מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.