אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

טונה אדומה צרובה ברוטב עגבניות

בליווי סלרי ולימון עם פירה ירוק

יניב בוגנים | מאסטר שף | פורסם 22/10/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

נתח פילה טונה 150 גרם
לימונים טריים
עגבניות
עלי סלרי
צרור תימין לימוני
צרור עירית
צרור בזיליקום
תפו"א
שמן זית
מלח
פלפל שחור
קונפי שום

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים שום קונפי, סלרי חתוך לרצועות דקות, עגבניות חתוכות וקלופות מעט מלח, מעט פלפל, מיץ לימון טרי, ומצמצמים. 2. לוקחים את נתח הטונה ומורחים עליו שמן זית, גרידת לימון ותימין מלח, פלפל ומהדקים את כל התבלון. 3. מערבבים במעבד מזון: עירית, בזיליקום, קונפי שום ומעט שמן זית עד לקבלת מרקם ירוק. 4. מרתיחים תפוחי אדמה ולאחר מכן מועכים את תפוחי האדמה יחד עם המרקם הירוק. מערבבים לקבלת פירה ירוק אחיד. 4. צורבים את נתח הפילה טונה על מחבת טפלון בשמן זית לא יותר מחצי דקה מכל צד 5. מניחים את נתח הטונה על רוטב העגבניות לימון וסלרי, מוסיפים מעט פירה ירוק בצד ומגישים.