אוכל
צילום׃ DuÜan Zidar, Istock

פילה סלמון ברוטב איולי

דג עסיסי הנאפה בתנור יחד עם תפוחי אדמה רכים ומוגש ברוטב שמן זית ועשבי תיבול

קורן אריכא | עושים שכונה | פורסם 16/01/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי פילה סלמון קפוא
4 תפוחי אדמה
2 חלמונים
חצי חבילת עירית קצוצה
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
חצי חבילה אורגנו טרי קצוצה
חמישה עלי מרווה קצוצים
כוס וחצי שמן זית
חצי לימון סחוט
3 כפות בזיליקום טחון
פלפל לבן
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

1 מורחים את הדג בשמן זית, ובוזקים מלח ופלפל שחור גרוס.

2 מחממים מעט שמן זית במחבת וצולים את הדג כשהעור כלפי מעלה במשך 3 דקות.

3 מחממים את התנור ל-180 מעלות.

4 מניחים את הדג על תבנית אפייה ומכניסים לתנור ל-8 דקות.

5 מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה למשך 12 דקות.

6 קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות.

7 מערבבים בקערה את תפוחי האדמה יחד עם עירית, פטרוזיליה, אורגנו, מרווה, רבע כפית מלח וקורט פלפל לבן.

8 מערבבים בקערה נפרדת, בעזרת מקציף ידני, שני חלמונים ושן שום קצוצה. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, כוס וחצי שמן זית. מוסיפים לקערה רבע כפית מלח, מיץ לימון, קורט פלפל, ומקציפים עד להסמכה.

9 מסדרים על צלחת את תפוחי האדמה, מעליהם מניחים את הדג ומעל מוזגים את הרוטב.