אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

תבשיל דגים זריז

דג אמנון ברוטב עגבניות מהיר וטעים

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 25/11/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 96 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 פילטים של דג אמנון (אפשר קפואים. אין צורך להפשיר לפני הטיגון, רק לשטוף)
תבלינים: כפית כמון, כפית פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל, פפריקה וכורכום לפי הטעם
1 בצל קטן
2 שיני שום
2 עגבניות גדולות ובשלות
קורט סוכר
2 כפיות רסק עגבניות
2 כפות מים

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הבצל, העגבניות והשום. 2. משמנים מחבת בינונית, מוסיפים מעט מתערובת התבלינים ומחממים. 3. שוטפים את הפילטים, מעבירים למחבת ומטגנים 2 דקות מכל צד על אש גבוהה. 4. מוציאים את הדגים לצלחת, מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום ומטגנים עד שמזהיב 5. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומכסים (אפשר גם עם נייר אלומיניום). 6. לאחר שהעגבניות מתרככות מוסיפים 2 כפיות רסק עגבניות מהולות ב-2 כפות מים, קורט סוכר ואת יתר התבלינים. 7. מחזירים את הדג, מכסים אותו ברוטב, מכסים שוב ומבשלים יחד כ-5 דקות. מומלץ להגיש עם לחם