אוכל

פילמני

כיסונים רוסיים ממולאים בשרימפס, בשמנת חמוצה לצד סלק אסייתי

לאון פלדמן | מאסטר שף | פורסם 21/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.2 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק

5 חלמונים + ביצה שלמה (כשתפרידו את הביצים, תשמרו על החלבונים בצד, הם ייכנסו למילוי)
240 גרם קמח לפסטה
כפית מלח
כף חלב
כף שמן זית

למילוי

חצי קילו שרימפס (עדיף טרי)
4 גרם ג'ינג'ר טרי מגורד דק
חופן בצל ירוק/עירית קצוצים דק
32 גרם חלבונים
גרדה משלושה ליימים
2 גרם מלח
כפית סוכר
כף סויה
כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:

הכנת הבצק: 1 שמים במיקסר את כל החומרים, מערבבים במהירות נמוכה כשבע דקות, מוציאים ומרדדים עד שהבצק הופך אלסטי. 2. עוטפים בניילון ומקררים לשעה.

הכנת המילוי: מנקים את השרימפסים, מגרדים את הג'ינג'ר והליים, קוצצים העירית ויחד עם שאר המרכיבים מכניסים הכל לבלנדר וטוחנים בפולסים, עד שיש עיסה אחידה ולא מימית.

הכנת המנה: 1 מרדדים את הבצק לעובי דק מאוד, בערך מילימטר, וכל הזמן ממשיכים לקמח את משטח העבודה. 2. לאחר הרידוד חורצים בעזרת כוס עיגולי בצק ומכסים עם מגבת מטבח. 3. מרתיחים סיר עם מים, בו נבשל את הפילמני. 4. מתחילים למלא את הכיסונים במילוי שהכנו (אפשר להכין באיזה צורה שרוצים, כמו רביולי, או כיסוני סהר פשוטים). 5. לאחר שיש בידינו חצי סהר ממולא, מקפלים את שני הקצוות אחד אל השני ויוצרים צורת פרח קטנה. 6. מכינים את הכמות הרצויה של הכיסונים, מוודאים שהמים בסיר רתחו, משליכים אותם אל הסיר, וכשהם צפים על פני המים מוציאים עם מסננת אל כלי ההגשה. 7. מוסיפים חמאה, מלח ופלפל ומגישים.